TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сака да ги промени години бидејќи “трансродните лица можат да го менуваат полот“ (видео)

Канал5 - 09.11.2018

Пензионерот Емил Рателбенд започнал судска битка бидејќи сака да ги промени своите години за да може да оди на работа и да постигне подобар успех со жените на Тиндер, популарен сајт за романтични средби.

Холанѓанец бара од судот да биде 20 години помлад

Факултети - 09.11.2018

Шеесет и деветгодишниот Холанѓанец Емил Рателбанд на суд побара официјално да биде 20 години помлад бидејќи така ќе има поголеми шанси, на пример, на апликациите за барање партнерка на кои сега наводно е дискриминиран.

Холанѓанец сака да ја промени годината на раѓање бидејќи „трансродовите луѓе можат да го променат полот“

Макфакс - 09.11.2018

Еден Холанѓанец смета дека треба да има право законски да ја промени својата година на раѓање бидејќи „трансродовите луѓе можат да го променат полот”, пишува УНИЛАД. 69-годишниот Емил Рателбан сака официјално да има 49 години бидејќи на тој начин ...

69 годишен маж бара со закон да му вратат 20 години од животот (ВИДЕО)

Канал5 - 08.11.2018

,, Се чуствувам млад, здрав и и силен и сакам тоа со закон да ми се признае.” Toa било барањето на пензиониран Холанѓанец , кој смета дека е дисктиминиран на пазарот на труд и на љубовен план , па решил со закон да му вратат 20 години од животот и ...

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

А1 On - 08.11.2018

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и да биде сметан дека има 49 наместо 69 години.

Сака да ја смени годината на раѓање, оти „трансродните луѓе може да го сменат полот“

Локално - 08.11.2018

Пенсзионерот Емил Рателбенд почна судска битка затоа што сака да го промени датумот на раѓање, за да оди на работа и да постигне подобар успех со жените на Тиндер. Холанѓанецот кој има 69 години, смета дека ако трансродните луѓе може да го сменат ...

Холанѓанец бара право законски да се подмлади за 20 години

Нетпрес - 08.11.2018

Пензиониран холандски државјанин чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминаран според возраста на пазарот на трудот, но и во љубовта, па по судски пат бара да му се отпишат две децении и возраста од 69 да му биде ...

Холандски пензионер сака судски да се подмлади за 20 години за полесно да си наоѓа партнерки на социјални мрежи

Сакам да кажам - 08.11.2018

Холандски пензионер започна правна битка за да си ја промени возраста законски и да си ги зголеми шансите за наоѓање партнерки. Шеесет и деветгодишниот Емил Рателбанд сака да го промени датумот на раѓање од 11 март 1949 во 11 март 1969 година.

Холанѓанец бара законско право да се подмлади 20 години

Н.Македонија - 08.11.2018

Пензиониран Холанѓанец се чувствува во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран според возраста на пазарот на трудот, но и во љубовта, па по судски пат побара да му се ‘отпишат’ две децении и возраста да му се спушти од 69 на 49 ...

Холанѓанец бара подмладување на суд

Оff.net - 08.11.2018

Холандски пензионер започна судска постапка во која бара како што луѓе можат легално да сменат презиме или род, тој да може да ги смени годините и тоа едно 20, за да има подобри шанси на Тиндер.

Холанѓанец на суд бара промена на возраста

Слободен Печат - 08.11.2018

Холанѓанец пензионер започна правна битка за промена на неговата возраст, а со цел, меѓу другото, да си ги зголемел шансите за наоѓање на партнерка на социјалните мрежи за дружење. Шеесет и деветгодишниот Емил Рателбанд сака неговиот датум на раѓање ...

Бизарно барање: Од судот побара да му дозволи да биде 20 години помлад

Таратур - 09.11.2018

Емил Рателбанд е 69-годишен Холанѓанец кој со својата лична приказна и бизарно барање стана популарен во светските медиуми. Рателбанд упатил официјално бараењ до холандскиот суд да му дозволи „да биде 20 години помлад“, со цел да му се зголемат ...

Холанѓанец сака да ја промени годината на раѓање бидејќи „трансродовите луѓе можат да го променат полот“

Centar - 09.11.2018

Еден Холанѓанец смета дека треба да има право законски да ја промени својата година на раѓање бидејќи „трансродовите луѓе можат да го променат полот”, пишува УНИЛАД. 69-годишниот Емил Рателбан сака официјално да има 49 години бидејќи на тој начин ...

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Курир - 08.11.2018

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и да биде сметан дека има 49 наместо 69 години.

Холанѓанец сака да ја промени годината на раѓање бидејќи „трансродовите луѓе можат да го променат полот“

Република - 09.11.2018

Еден Холанѓанец смета дека треба да има право законски да ја промени својата година на раѓање бидејќи „трансродовите луѓе можат да го променат полот”, пишува УНИЛАД. 69-годишниот Емил Рателбан сака официјално да има 49 години бидејќи на тој начин ...

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Денешен - 08.11.2018

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и да биде сметан дека има 49 наместо 69 години.

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

+инфо - 08.11.2018

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и да биде сметан дека има 49 наместо 69 години.