TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриена мистериозна маса на Месечината

Репортер - 13.06.2019

Група научници на Месечината откриле огромна количина на маса за која човештвото досега нема никакви информации и податоци. Мистериозната маса Питер ја открил под најголемиот и најдлабок кратер на земјиниот природен сателит.

На Месечината откриена огромна метална маса, научниците збунети

Алсат-М - 12.06.2019

Научниците од Универзитетот Бејлор во САД, објавија дека под таканаречениот Аиткенов базен на Месечината регистрирале огромна маса со непознато потекло. Според нивните истражувања, во подрачјето лоцирано во близина на јужниот пол на нашиот природен ...

Мистериозна маса пронајдена под најголемиот кратер на Месечината: Темната страна на Земјиниот сателит крие големи тајни

Точка - 11.06.2019

Според истражувањето на тимот од Универзитетот Бејлор во САД, под кратерот Ајткен на јужниот пол на Месечината, би можел да биде закопан метален материјал од астероид кој во далечно минато удрил во Земјиниот природен сателит.

Откриена масовна аномалија под најголемиот кратер на Mесечината

USB - 11.06.2019

Мистериозна голема маса на материјал е откриена под најголемиот кратер во нашиот сончев систем – Ејткен басенот, лоциран на јужниот пол на Месечината. Претпоставките се дека тој може да содржи метал од астероид кој се урнал на Месечината и го ...

Откриена огромна гравитациона аномалија на Месечината

Вечер - 11.06.2019

Кратерот е со кружен облик, со ширина од околу 2.000 километри. Иако е огромен, сепак не може да се види од Земјата, бидејќи се наоѓа на подалечната страна на Месечината, која никогаш не е свртена кон нашата планета.

Мистериозна маса пронајдена на Месечината, научниците се збунети

Студенти - 13.06.2019

Според истражувањето на тимот од Универзитетот Бејлор во САД, под кратерот Ајткен на јужниот пол на Месечината, би можел да биде закопан метален материјал од астероид кој во далечно минато удрил во Земјиниот природен сателит.