TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Следниот Apple Watch добива Touch ID и следење на сонот

USB - 29.03.2020

Израелскиот извор (The Verifier) чии информации ги пренесува 9to5Mac наведува информации за Apple Watch 6 паметниот часовник. Се споменува Touch ID во дигиталната круна, каде е веќе присутна ECG компонентата, за да се овозможи автентикацијата со ...

Apple Watch ќе има Touch ID како скенер?

Телефони.мк - 28.03.2020

Apple размислува за следната генерација на смарт часовници Apple Watch да вклучи некаква форма на биометриски скенер, па затоа постои голема можност да биде вграден Touch ID додатокот во самата круна, односно во единственото странично физичко копче.