TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најголема инвестиција во Кочани во последните 50 години донација од Швајцарија

Сител - 12.07.2019

Свечено пуштена во употреба пречистителна станица во кочанското село Мојанци. Комплексот се простира на површина од 11 ха. , а во него ќе се пречистуваат отпадните води од Кочани и сите околни населени места, преку цевковод долг 12 километри.

Нова пречистителна станица во кочанско

24 Вести - 12.07.2019

Отпадните води од Кочани повеќе нема да се слеваат директно во река Брегалница. Ќе се собираат од сите населени места на потегот од Оризари до Подлог преку цевковод долг 12 километри. Ќе се третираат во Пречистителната станица кај Мојанци, што денес ...

Заев на пуштање на пречистителна станица во Кочани: Во Брегалница ќе тече чиста вода

Press24 - 12.07.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска се обрати на пригодната свеченост по повод пуштањето во употреба на пречистителната станица за отпадни води во Кочани. Премиерот Заев во своето обраќање на свеченоста, на која присуствуваа и амбасадорката ...

Пуштена во употреба станицата за пречистување на отпадни води во Кочани

MTM - 12.07.2019

Во Кочани денеска беше пуштена во употреба новоизградената станица за пречистување на отпадните води од фекалниот колекторски систем. Објектот, чија вредност е околу 23 милиони швајцарски франци, се градеше во изминатите две години со финансиска ...

Кочани доби пречистителна станица

+инфо - 12.07.2019

Пречистителната станица за отпадни води во Кочани е една од најголемите инвестиции во Кочани во последните 50 години, и воедно најголемата донација на Одделот за економска соработка и развој на Швајцарскиот државен секретаријат за економски работи ...

Швајцарците го обезбедија Кочани со прочистителна станица

ММС - 12.07.2019

23 милиони швајцарски франци е вредноста на новоизградената станица за пречистување на отпадните води од фекалниот колекторски систем, која денеска беше пуштена во употреба.Тоа е и најголемата швајцарска донација во Македонија во областа на ...

(Видео) Заев на пуштање пречистителна станица во Кочани: Со приклучувањето на Виница, во Брегалница до Штип ќе тече ...

Макфакс - 12.07.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев присуствуваше на пригодната свеченост по повод пуштањето во употреба на пречистителната станица за отпадни води во Кочани. На настанот присуствуваа и амбасадорката на Швајцарија во нашата земја, Сибил Сутер ...

Прочисителна станица во кочанско со швајцарски пари, власта и опозицијата се докажуваат кој е позаслужен

Нетпрес - 12.07.2019

Денеска во селото Мојанци во употреба е пуштена Пречистителната станица за отпадните води од Кочани, кои повеќе нема да се слеваат директно во реката Брегалница. Ќе се собираат од сите населени места на потегот од Оризари до Подлог преку цевковод ...

(ВИДЕО) Премиерот Заев на пуштање на пречистителна станица во Кочани: Во Брегалница ќе тече чиста вода, како проект во ...

Бриф - 12.07.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска се обрати на пригодната свеченост по повод пуштањето во употреба на пречистителната станица за отпадни води во Кочани.

Заев на пуштањето во употреба на пречистителната станица во Кочани

Н.Македонија - 12.07.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев присуствуваше на пригодната свеченост по повод пуштањето во употреба на пречистителната станица за отпадни води во Кочани. На настанот присуствуваа и амбасадорката на Швајцарија во нашата земја, Сибил Сутер ...

Заев ја пушти пречистителната станица во Кочани: Во Брегалница ќе тече чиста вода,  проект поддржан од Швајцарија

24Инфо - 12.07.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска се обрати на пригодната свеченост по повод пуштањето во употреба на пречистителната станица за отпадни води во Кочани.

Заев на пуштање пречистителна станица во Кочани: Со приклучувањето на Виница, во Брегалница до Штип ќе тече чиста вода

Точка - 12.07.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев присуствуваше на пригодната свеченост по повод пуштањето во употреба на пречистителната станица за отпадни води во Кочани. На настанот присуствуваа и амбасадорката на Швајцарија во нашата земја, Сибил Сутер ...