TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Северна Македонија со минимален позитивен напредок на листата на „Транспаренси“ за перцепција на корупција

360 степени - 31.01.2023

Споредено со 2020 година, кога земјава се најде на 111. позиција од вкупно 180 земји на ранг-листата со само 35 поени, за две години се забележува напредок од четири поени и скок од 26 позиции во однос на перцепцијата на корупција Од државите од ...

Македонија на 85-то место според светскиот индекс на корупција за 2022 година

Слободен Печат

Борбата против корупцијата поткопана од неефикасното правосудство

Р.С.Европа

Македонија на 85 место во најновиот Индекс на перцепција на корупцијата на Транспаренси интернешнал

Р.С.Европа

Сев. Македонија на 85-то место според индексот на корупција на ТИ

Кајгана

Македонија на 85-то место според индексот на корупција на ТИ

Курир

РАНГ ЛИСТА: Македонија е на 85 место во светот, покорумпирана од Бугарија и Косово, а подобра од Јемен и Либија

Денешен

Македонија во друштво на Суринам, Индија и Тунис, според Индексот за перцепција на корупцијата на Транспаренси

Телма - 31.01.2023

Македонија се најде на 85 место од 180 светски држави според Индексот за перцепција на корупцијата, кој секоја година го објавува Транспаренси Итернешнел . Со 40 поени, на скалата каде 0 е најкорумпирана, а 100 е најмалку корумпирана, земјава ...

Тука сме со Индија, Суринам, Тунис: Македонија повторно со лош ранг на листата за Индекс на перцепција на корупцијата

Република

Во ранг на Индија, Суринам, Тунис: Македонија повторно со лош ранг на листата за Индекс на перцепција на корупцијата

PressingTV

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

МКД - 31.01.2023

На меѓународниот индекс за перцепцијата на корупцијата во светот на Транспаренси интернешнл Македонија е на 85-то место од 180 земји. Од регионот пред нас се Словениа (41), Грција (51), Хрватска (57), Црна Гора (65), Косово (84).

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

Локално

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

Нетпрес

Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

Точка

Македонија на високото 85. место на најновиот Индекс на перцепција на корупцијата на Транспаренси интернешнал

Денар - 31.01.2023

Во најновиот извештај на Транспаренси интернешнл, Corruption Perceptions Index , Македонија се најде на 85. место. Според Транспаренси интернејшнал главен проблем се наведува недостигот на интегритет при избор на клучни фигури во судството и ...

Македонија на 85. место на најновиот Индекс за перцепција на корупцијата

Иновативност

Северна Македонија на 85-то место на светскиот индекс на корупцијата

Zoom - 31.01.2023

Северна Македонија се најде на 85 место од 180 светски држави според Индексот за перцепција на корупцијата, кој секоја година го објавува Транспаренси Итернешнел. Со 40 поени, на скалата каде 0 е најкорумпирана, а 100 е најмалку корумпирана, земјава ...

Северна Македонија на 85 место според индексот на корупција на ТИ

ТВ21

Македонија се најде на 85 место според индексот на корупција на ТИ

4NEWS