TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Николоски на амбасадорската функција во во мисијата на ЕУ во Брисел стапува по изборите

OhridNews - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски, по спроведувањето на парламентарните избори и констатирањето на Собранието, се очекува да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел.

Николоски ќе го чека Дедо Мраз за да стане амбасадор во Брисел

+инфо - 16.11.2016

Иако ги добил агреманите не може да замине бидејќи треба да ги одбрани тезите во Собранието, кое ќе се конституира по изборите на 11 декември. Пратеникот Александар Николоски деновиве добил агреман за да стапи на ,амбасадорската фунција во Брисел, ...

ТВ НОВА: Александар Николоски амбасадор во Брисел

Курир - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, потврдуваат извори ...

Александар Николоски амбасадор во Брисел

Канал5 - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата амбасадор на Македонија во мисијата на ЕУ во ...

Николоски: Стратешката цел на Македонија е многу јасна- тоа е членство во ЕУ

Курир - 16.11.2016

Претставува огромна чест за мене лично да бидам шеф на македонската мисија при Европската унија. Се работи за исклучително значајна дипломатска мисија каде што Република Македонија е директно претставена во ЕУ и во Европската комисија и во сите ...

ТВ НОВА: Александар Николоски амбасадор во Брисел

Lider - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, потврдуваат извори ...

Николоски: Голема чест е да се биде шеф на мисијата во Брисел

Вечер Прес - 16.11.2016

Претставува голема чест за мене лично да бидам шеф на македонската мисија при Европската унија, рече во изјава за Телевизија Нова Александар Николоски, новиот амбасадор на Република Македонија во Брисел „Се работи за исклучително значајна ...

Александар Николоски нов амбасадор во Брисел

Република - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, потврдуваат извори ...

Николоски: Стратешката цел на Македонија е многу јасна, тоа е членство во ЕУ

Република - 16.11.2016

Претставува огромна чест за мене лично да бидам шеф на македонската мисија при Европската унија. Се работи за исклучително значајна дипломатска мисија каде што Република Македонија е директно претставена во ЕУ и во Европската комисија и во сите ...

Александар Николоски амбасадор во Брисел

Вечер Прес - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, потврдуваат извори ...

Николоски: Стратешката цел на Македонија е многу јасна- тоа е членство во ЕУ

Press24 - 16.11.2016

-Стратешката цел на Македонија е многу јасна, тоа е членство во ЕУ. Македонија од 2005 година е земја кандидат за членство, а од 2009 година континуирано добива препораки за почеток на преговори за членство во ЕУ.

Александар Николоски нов амбасадор во Брисел

Нетпрес - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, потврдуваат извори ...

Николоски: Стратешката цел на Македонија е многу јасна- тоа е членство во ЕУ

Пулс24 - 16.11.2016

Претставува огромна чест за мене лично да бидам шеф на македонската мисија при Европската унија. Се работи за исклучително значајна дипломатска мисија каде што Република Македонија е директно претставена во ЕУ и во Европската комисија и во сите ...

Александар Николоски амбасадор во Брисел

Пулс24 - 16.11.2016

Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори да стапи на функцијата Амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, потврдуваат извори ...

Николоски: Стратешка цел на Македонија е членството во ЕУ

Нетпрес - 16.11.2016

Стратешката цел на Македонија е многу јасна, тоа е членство во ЕУ. Македонија од 2005 година е земја кандидат за членство, а од 2009 година континуирано добива препораки за почеток на преговори за членство во ЕУ.

НОВ ПРЕТСТАВНИК ВО СЕДИШТЕТО НА ЕУ: Александар Николоски - амбасадор во Брисел

Телеграф - 16.11.2016

Се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори, да стапи на функцијата амбасадор на Република Македонија во Мисијата на ЕУ во Брисел, објави „ТВ Нова“ Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и ...

Александар Николоски нов амбасадор во Брисел

Точка - 16.11.2016

Николоски на новата позиција, доаѓа на местото на Андреј Лепавцов, кој пет години беше амбасадор во ЕУ. Пратеникот Александар Николоски неодамна доби агреман и се очекува по констатирање на Собранието, откако ќе се спроведат парламентарните избори ...