TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До средината на јануари се очекува да се донесат новите закони за администрацијата и за дигиталната безбедност

Бизнис Вести - 07.12.2023

Министерот за информатичко општество и аминистрација Азир Алиу очекува до средината на јануари да бидат донесени петте закони за реформи во јавната администрација и дигитална трансформација на државата, што беа усвоени на вчерашната седница на ...

Владата ја презема реконструкцијата на Универзалната сала

МКД

Утврдени се текстовите на сет предлог закони за реформи на јавната администрација согласно европски стандарди

24Инфо

Владата го утврди предлог-законот за помилување

360 степени - 06.12.2023

Една од најзначајните измени во законот е тоа дека претседателот на државата ќе може да помилува само лица кои се правосилно осудени и на кои веќе им е одредена казна, но не и оние што се предмет на кривично гонење На денешната владина седница е ...

Влада: Со нов закон шефот на државата нема да може да помилува за кривично гонење

МКД

УТВРДЕН Е ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА ПОМИЛУВАЊЕ: Претседателот може да даде помилување само за казна, а не и за кривично гонење

Фактор

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НЕМА ДА МОЖЕ ДА ДАДЕ ПОМИЛУВАЊЕ ЗА КРИВИЧНО ГОНЕЊЕ Владата го утврди текстот на Предлог-законот за помилување

+инфо

Законот за помилување помина на владина седница

Слободен Печат

Министерство за правда: Претседателот може да даде помилување само за казна, а не и за кривично гонење

Слободен Печат

Помилување претседателот ќе може да даде само по правосилна пресуда, велат од Министерството за правда

МКД

24 Вести

Министерство за правда: Помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

Бриф - 07.12.2023

Со новиот Закон за помилување кој вчера беше разгледан и утврден на седница на Влада, претседателот на државата може да даде помилување само за казна, а не и за кривично гонење на определени лица, појаснуваат од Министерството за правда.

Министерство за правда: Помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

Рацин

Министерство за правда: Помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

CivilMedia

МИНИСТЕРОТ ЛОГА ПОЈАСНУВА: Со новиот закон помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

Фактор

Министерство за правда: Помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

Телма

Министерство за правда: Помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

Сител

Министерство за правда: Помилување може да има само доколку е донесена правосилна судска пресуда

Zoom

Frontline Канал5 Нова ТВ Н.Македонија