TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реакции во светот и соседните земји по вчерашното гласање на уставните измени

Алсат-М - 12.01.2019

Усвојувањето на уставните измени е главна тема во Грција и во тамошните медиуми – зашто сега Атина треба да го испорача својот дел од Преспанскиот договор. Синиќешното гласање го поздрави и Метју Нимиц, човекот што потроши речиси четврт век во ...

Нимиц: Договорот од Преспа е историски за двете земји

Канал5 - 12.01.2019

Со реакција за значењето на усвојувањето на уставните измени во Македонија, се јави и медијаторот Нимиц. А по Грција, НАТО, ЕУ , САД, први кои честитаа се Косово и Албанија. „Овој историски договор меѓу два соседа ја отвора вратата за нови односи ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

А1 On - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Се отвора вратата за нови односи меѓу соседите

МКД - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН и посредник во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, преку писмено соопштение го поздрави изгласувањето на уставните амандмани во Парламентот, во согласност со Договорот од Преспа и очекува ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Локално - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Се отвора вратата за нови односи меѓу соседите

Република - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН и посредник во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, преку писмено соопштение го поздрави изгласувањето на уставните амандмани во Парламентот, во согласност со Договорот од Преспа и очекува ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Нова ТВ - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц по изгласувањето на уставните измени: Овој историски договор ја отвора вратата за нов однос

Макфакс - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на Обединетите нации и посредник во преговорите за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, преку соопштение го поздрави изгласувањето на уставните измени, во согласност со Договорот од Преспа, ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

+инфо - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц по изгласувањето на уставните измени: Овој историски договор ја отвора вратата за нов однос

Centar - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на Обединетите нации и посредник во преговорите за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, преку соопштение го поздрави изгласувањето на уставните измени, во согласност со Договорот од Преспа, ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

еМагазин - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, преку соопштение се обрати по вчерашното усвојување на уставните измени од македонското Собрание, превидени со Договорот од Преспа.

Нимиц по изгласувањето на уставните измени: Овој историски договор ја отвора вратата за нов однос

Точка - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на Обединетите нации и посредник во преговорите за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, преку соопштение го поздрави изгласувањето на уставните измени, во согласност со Договорот од Преспа, ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Слободен Печат - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нов однос, мир и безбедност на Балканот

ТВ21 - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН и посредник во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, преку писмено соопштение го поздрави изгласувањето на уставните амандмани во Парламентот, во согласност со Договорот од Преспа и очекува ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

MTM - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нов однос, мир и безбедност на Балканот

4NEWS - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН и посредник во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, преку писмено соопштение го поздрави изгласувањето на уставните амандмани во Парламентот, во согласност со Договорот од Преспа и очекува ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Press24 - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Се отвора вратата за нови односи меѓу соседите, финалето на Договорот во сите светски медиуми

ТВ21 - 12.01.2019

Човекот кој од март 1994 година , како специјален пратеник на тогашниот американски претседател Бил Клинтон , а подоцна и од генералниот секретар на ОН, посредникот во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, го поздрави финалното изгласувањето на ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Вечер - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Се отвора вратата за нови односи меѓу соседите, финалето на Договорот во сите светски медиуми

4NEWS - 12.01.2019

Човекот кој од март 1994 година , како специјален пратеник на тогашниот американски претседател Бил Клинтон , а подоцна и од генералниот секретар на ОН, посредникот во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, го поздрави финалното изгласувањето на ...

Нимиц: Историскиот договор основа за мир и безбедност на Балканот

Независен - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц го поздрави усвојувањето на уставните измени

Р.С.Европа - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, преку соопштение ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа, по вчерашното усвојување на уставни измени од Парламентот ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Канал5 - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение во кое ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа.

Што вели Нимиц за уставните измени?

Фактор - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН, Метју Нимиц изјави дека овој историски договор меѓу двата соседи ја отвора вратата за нови односи меѓу нив и за поцврста основа за мир и безбедност на Балканот.

Нимиц честиташе за изгласувањето на уставните измени

Сител - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

24 Вести - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

1tv - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...

Нимиц: Овој историски договор ја отвора вратата за мир и безбедност на Балканот

CivilMedia - 12.01.2019

Метју Нимиц, специјалниот претставник на Обединетите нации за спорот за името меѓу Грција и поранешната југословенска Република Македонија, ја објави следнава изјава: “Ги поздравувам завршните чекори што ги спроведе Собранието на поранешната ...

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Опсервер - 12.01.2019

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на ...