TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Од Белград до Софија за 3 часа“ – Вучиќ и Борисов во обиколка на новиот автопат

Слободен Печат - 01.06.2020

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска во Софија на средба со бугарскиот премиер Борис. Претседателот на Србија Александар Вучиќ порача денеска, во текот на посетата на Бугарија дека Србија и Бугарија се две пријателски земји, кои работат ...

Вучиќ – Борисов: Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за двете земји

А1 On - 01.06.2020

Претседателот на Србија, Александар Вуќчиќ за време на денешната посета на Бугарија оцени дека изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за развојот на двете земји и за нивната соработка и дека многу луѓе не го разбираат целосно ...

Бојко Борисов го возеше Вучиќ низ трасата на Балкански тек(видео)

AKO - 01.06.2020

Бугарскиот премиер, Бојко Борисов, домаќински го возеше српскиот претседател, Александар Вучиќ, низ трасата на гасоводниот систем Балкански тек. Претходно со хеликоптер ја надлетаа трасата на новиот автопат од српска граница до Софија.

Вучиќ – Борисов: Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за двете земји

Опсервер - 01.06.2020

Белград, 1 јуни 2020 () – Претседателот на Србија, Александар Вуќчиќ за време на денешната посета на Бугарија оцени дека изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за развојот на двете земји и за нивната соработка и дека многу ...

Вучиќ – Борисов: Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за двете земји

+инфо - 01.06.2020

Србија, која во декември заврши со поставувањето на цевки за својата рута, преку бугарската делница од гасоводот Балкански потоик ќе добива гас од гасоводот Турски поток. Претседателот на Србија, Александар Вуќчиќ за време на денешната посета на ...

Вучиќ – Борисов: Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за двете земји

Слободен Печат - 01.06.2020

Вучиќ за време на посетата на Бугарија додаде дека со нетрпение очекува да заврши и изградбата на автопатот од бугарската граница до Софија, што ќе овозможи да од Белград до Софија се пристигне за три часа.

Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за Бугарија и Србија

24Инфо - 01.06.2020

Претседателот на Србија, Александар Вуќчиќ за време на денешната посета на Бугарија оцени дека изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за развојот на двете земји и за нивната соработка и дека многу луѓе не го разбираат целосно ...

Вучиќ – Борисов: Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за двете земји

Независен - 01.06.2020

Претседателот на Србија, Александар Вуќчиќ за време на денешната посета на Бугарија оцени дека изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за развојот на двете земји и за нивната соработка и дека многу луѓе не го разбираат целосно ...

Вучиќ и Борисов во обиколка на Балкански поток

Р.С.Европа - 01.06.2020

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ за време на денешната посета на Бугарија оцени дека изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за развојот на двете земји и за нивната соработка и дека многу луѓе не го разбираат целосно ...

Вучиќ – Борисов: Изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за двете земји

MakPress - 01.06.2020

Претседателот на Србија, Александар Вуќчиќ за време на денешната посета на Бугарија оцени дека изградбата на гасоводот Балкански поток е од суштинско значење за развојот на двете земји и за нивната соработка и дека многу луѓе не го разбираат целосно ...