TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Безбедносните експерти повикуваат да се ажурираат стратешките документи во државата

Сител - 23.03.2019

Западниот Балкан се наоѓа во клучен период за стабизилација на регионалната безбедност . По завршувањето на билатералните спорови помеѓу Скопје и Атина а наскоро и со решавањето на односите помеѓу Белград и Приштина ќе се затвори едно значајно ...

Ажурирање и обнова на сите безбедносни документи неопходен услов за решавање на евентуални конфликти

Алфа - 23.03.2019

Нашата земја се наоѓа во длабоки реформи на безбедносниот систем, но промената на уставното име на државата сега ја наметнуваат потребата да се изврши ажурирање и обновување на сите безбедносни и стратешки документи на Република Северна ...

Регионална школа за безбедност: Да се обноват сите безбедносни документи во РСМ

1tv - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Актуелните безбедносни прашања тема на Шестата регионална школа

OhridNews - 23.03.2019

Викендов во Струга се одржува шестата по ред Регионална школа за безбедност која се организира од Факултетот за безбедност-Скопје со поддршка на Фондацијата „Конрад Аденауер# и Вилфред Мартенс центарот за европски студии-Брисел, а во соработка со ...

Регионална школа за безбедност: Потребно е обнова на сите безбедносни документи во Република Северна Македонија

24Инфо - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Стратегиите при криза и кризна состојба тема на регионалната школа за безбедност во Струга

Макфакс - 23.03.2019

Викендов во Струга се одржува шестата по ред Регионална школа за безбедност која има за цел да ги дефинира можните решенија и политики, како и потенцијалните оперативни мерки за надминување на предизвиците и подобрување на соработката, ...

Регионална школа за безбедност: Потребно е обнова на сите безбедносни документи во Република Северна Македонија

Сител - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Северна Македонија итно да ги обнови своите безбедносни документи, советуваат експертите

Р.С.Европа - 23.03.2019

Учесниците на шестата регионална школа за безбедност што викендов се одржува во Струга на тема „Безбедносно преговарање-стратегиски и тактички аспекти во услови на криза и кризна состојба”, порачаа Македонија што побрзо да ги ажурира и обнови сите ...

Регионална школа за безбедност: Потребно е обнова на сите безбедносни документи во Македонија

MakPress - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Потребна е обнова на сите безбедносни документи во Република Северна Македонија

Локално - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Регионална школа за безбедност: Потребно е обнова на сите безбедносни документи во Република Северна Македонија

А1 On - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Регионална школа за безбедност: Потребно е обнова на сите безбедносни документи во Република Северна Македонија

Опсервер - 23.03.2019

За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни и стратешки документи, бидејќи безбедносните политики што ги има се постари од пет до ...

Експертите предупредуваат: Треба да се ажурираат сите безбедносни и стратешки документи

+инфо - 23.03.2019

Во реформите на безбедносниот систем, професорот на Факултетот за безбедност Марјан Ѓуровски смета дека треба да се водиме од три принципи: декриминализација, департизација и професионализација на целокупниот безбедносен систем.