TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На државните службеници ќе им се исплати степенот на кариера

Телма - 13.02.2018

Владата се согласи да го исплати степенот на кариера на илјадници државни и јавни службеници. На оние кои се решиле стекнато право на додаток да го остваруваат со тужба, ќе им се понуди спогодба со што ќе им се признае степенот на кариера што го ...

УПОЗ:Манчевски ни укажа дека сите административци ќе останат на работа

Нова ТВ - 12.02.2018

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво со нивна согласност, би биле преземени кај работодавач ...

Средба на Сидикатот на УПОЗ и министерот Манчевски: Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат работните места

А1 On - 12.02.2018

На барање на Синдикатот на УПОЗ, Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска одржа работна средба со претставници на Синдикатот. Оваа средба која претставува продолжување на воспоставениот социјален дијалог со ...

Административците ќе ги добијат додатоците за кариера, од СДСМ велат мобинг нема, опозицијата манипулира

ТВ21 - 11.02.2018

Додатоците на плата за напредок во кариерата на административците, иако им биле замрзнати пред 3 години, дел од нив по судски пат решиле да си ги добијат, сметајќи дека законски им следуваат.

Уверување од Манчевски до УПОЗ: Административците ќе ги задржат работните места

+инфо - 12.02.2018

Ако има превработеност, работниците ќе се преземат од работодавач од реалниот сектор. Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, ...

УПОЗ добил уверување од МИОА: Сите вработени во администрација ќе ги задржат своите работни места

Press24 - 12.02.2018

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво со нивна согласност, би биле преземени кај работодавач ...

УПОЗ добил уверување од МИОА дека административците ќе ги задржат работните места

Либертас - 12.02.2018

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво со нивна согласност, би биле преземени кај работодавач ...