TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Евротинк центар: 40% од македонските граѓани немаат доверба во полицијата

Сител - 13.05.2022

Резултатите од истражувањето на Евротинк центарот за европски прашања покажале дека македонските граѓани имаат мал процент доверба во полицијата. Истражувањето е спроведено на репрезентативен примерок од 1000 испитаници во осумте плански региони.

Граѓаните повеќе ѝ веруваат на војската отколку на полицијата

Слободен Печат - 13.05.2022

Армијата ужива најголема доверба од граѓаните, а полицијата, заедно со верските заедници го дели второто место, а нивниот низок процент (43 отсто) укажува на сѐ уште незадоволителна доверба на граѓаните кон овие институции.

Северозападниот регион со најголема, а Источниот со најмала доверба во полицијата

MakPress - 13.05.2022

Жителите во Северозападниот регион со најголема, а во Источниот регион со најмала доверба во полицијата, покажаа истражувањата на Евротинк-Центар за европски прашања. Александар Стојановски постар истражувач вели дека нивните итсражувања покажуваат ...

Се топи довербата во полицијата, истражувањето на Евротинк покажува 40 отсто недоверба

Нова ТВ - 14.05.2022

Резултатите од истражувањето на Евротинк, центарот за европски прашања покажале дека македонските граѓани имаат мал процент доверба во полицијата. Истражувањето е спроведено на репрезентативен примерок од 1.000 испитаници во осумте плански региони.