TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Распишан повик за комисија за избор на необјавен македонски драмски текст

Опсервер - 31.01.2023

Врз основа на Конкурсот за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст објавен од Министерството за култура, Македонскиот театарски фестивал (МТФ) „Војдан Чернодрински“ – Прилеп распишува повик за комисија која ќе ги избере текстовите.

[Интервју] Ана Стојаноска: Театарот денес треба да се бори за внимание многу повеќе отколку низ вековите

Вечер Прес - 30.01.2023

„Мојата платформа за фестивалот ја насловив како ‘Враќање дома’, од една страна, мое враќање дома како прилепчанка и голема вљубеничка во фестивалот, од друга страна, враќање на фестивалската публика дома.

Објавен „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“ на Министерството за култура

4NEWS - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“.

Министерството за култура и МТФ „Војдан Чернодрински“ распишаа конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски ...

Република - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“.

Конкурс на Министерството за култура за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст

МКД - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, денеска распиша Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст.

Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

Радио МОФ - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“.

Објавен конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

Опсервер - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распиша конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст. Како што соопштија од Министерството, целта на конкурсот е ...

Објавен конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

Нова ТВ - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распиша конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст. Како што соопштија од Министерството, целта на конкурсот е ...

Објавен конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

Скопје инфо - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распиша конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст. Како што соопштија од Министерството, целта на конкурсот е ...

Објавен „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст” на Министерството за култура

Бизнис Вести - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински” – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст”.

Објавен конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

Независен - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распиша конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст. Како што соопштија од Министерството, целта на конкурсот е ...

Распишан конкурс за необјавен и непоставен драмски текст, најдобрите три ќе добијат по 120 илјади денари

Сакам да кажам - 30.01.2023

Распишан е конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст, со цел да се афирмира современата македонска драма и збогатување на фондот на драмски текстови од македонски автори.

Објавен конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

Вечер Прес - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распиша конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст. Како што соопштуваат од Министерството, целта на конкурсот е ...

Објавен „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст” на Министерството за култура

Екран - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински” – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст”.

Објавен „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“ на Министерството за култура

Локално - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“.

Објавен конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст на Министерството за култура

MakPress - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распиша конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст. Како што соопштија од Министерството, целта на конкурсот е ...

Објавен „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“ на Министерството за култура

Centar - 30.01.2023

Министерството за култура, во соработка со Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, денеска распиша „Конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст“.

Драматурзи, театарски режисери и театролози може да се пријават за членови на комисија за избор на необјавен македонски ...

Република - 31.01.2023

Врз основа на конкурсот за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст, објавен од страна на Министерството за култура, МТФ „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распишува повик за комисија која ќе ги избере текстовите.

СЕ БАРААТ ЧЛЕНОВИ НА КОМИСИЈАТА Фестивалот „Војдан Чернодрински“ распиша конкурс за избор на драмски текстови

+инфо - 31.01.2023

Комисијата за избор , како што информира МТФ „Војдан Чернодрински“, треба да ја сочинуваат пет члена од редот на вработените и/или дипломирани драматурзи, театарски режисери и театролози. Врз основа на Конкурсот за откуп на необјавен и непоставуван ...

МТФ „Војдан Чернодрински“ oбјавува повик за Kомисија за избор на необјавен македонски драмски текст

Вечер Прес - 31.01.2023

Врз основа на конкурсот за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст, објавен од страна на Министерството за култура, МТФ „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, распишува повик за комисија која ќе ги избере текстовите.

Распишан повик за комисија за избор на необјавен македонски драмски текст

MakPress - 31.01.2023

Врз основа на Конкурсот за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст објавен од Министерството за култура, Македонскиот театарски фестивал (МТФ) „Војдан Чернодрински“ – Прилеп распишува повик за комисија која ќе ги избере текстовите.