TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години

Кумановски м. - 09.11.2019

Остатоците од скелетот на древниот мајмун, пронајден во баварска глинена јама, укажуваат на тоа дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправени милиони години порано отколку што се сметаше претходно, велат научниците.

НЕВЕРОЈАТНА СЛИЧНОСТ СО ЛУЃЕТО: Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години

Слободен Печат - 07.11.2019

Најновото откритие значи дека човеколиките мајмуни оделе на две нозе уште пред 12 милиони години, а досега најстарите докази за тоа беа пронајдени на грчкиот остров Крит и во Кенија, стари шест милиони години.

"Ова го менува нашето гледање за раната еволуција": Пронајден најстариот примерок од исправениот мајмун

Точка - 07.11.2019

Остатоците на костур од древен мајмун, најдени во баварска глинена јама, наведуваат на заклучок дека претците на денешните луѓе почнале да стојат исправени милиони години порано од тоа што се мислело, навеле научниците.