TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повеќе од половина од Швеѓаните одбиваат да примат повеќе бегалци

Макфакс - 15.05.2019

Ново истражување за ставовите кон миграцијата низ Европа покажа дека повеќе од половина од Швеѓаните велат дека не сакаат земјата да прима повеќе бегалци, што ја прави една од најскептични земји кон мигрантите, пренесува „Ел Паис“..

Нема план за изградба на нови бегалски кампови

Сител - 14.05.2019

Mигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија и понатаму кон своите крајни дестинации. Иако не се отфрла можноста од активирање на западно балканската рута и нов ...

На Балканот и понатаму има можност за мигрантска криза

Алсат-М - 14.05.2019

Земјава нема намера да гради никакви дополнителни мигрантски кампови, изјави денес министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. На располагање остануваат само двата прифатни центри во Табановце и Гевгелија кoи се наменети за краток временски ...

Спасовски: Немаме намера да градиме кампови за мигранти

PressingTV - 14.05.2019

По однос на шпекулациите во јавноста за некакви планови за изградба на сместувачки капацитети за мигранти, министерот Оливер Спасовски го нагласи ставот на Република Северна Македонија дека нема намера да гради такви објекти.

Експертите од Охрид: Засега на Македонија не и се заканува нова бегалска криза

OhridNews - 14.05.2019

Нема индиции повторно да биде „отворена“ таканаречената западнобалканска бегалска рута, но не се исклучува со подобрување на временските прилики да зачестат обидите за илегален премин на јужната граница, велат од Меѓународниот центар за развој на ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

24 Вести - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Нема индиции за повторно активирање на Западнобалканската мигрантска рута

24Инфо - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

Повеќе од половина од Швеѓаните одбиваат да примат повеќе бегалци

Н.Македонија - 15.05.2019

Ново истражување за ставовите кон миграцијата низ Европа покажа дека повеќе од половина од Швеѓаните велат дека не сакаат земјата да прима повеќе бегалци, што ја прави една од најскептични земји кон мигрантите, пренесува „Ел Паис“.

Северна Македонија нема да гради мигрантски кампови

Глас на Америка - 14.05.2019

„Од наша страна немало никакви предлози до македонската влада да бидат изградени бегалски кампови но доколку би сакале вие како држава да се справите успешно со мигрантската криза би требало да преземете мерки во иднина“, изјави Михаел Шпинделегер - ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

Сител - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Нема индиции за реактивирање на Западнобалканската мигрантска рута

Нова ТВ - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

Повеќе од половина од Швеѓаните одбиваат да примат повеќе бегалци

24Инфо - 15.05.2019

Ново истражување за ставовите кон миграцијата низ Европа покажа дека повеќе од половина од Швеѓаните велат дека не сакаат земјата да прима повеќе бегалци, што ја прави една од најскептични земји кон мигрантите, пренесува „Ел Паис“.

Шпинделегер: Не бараме мигрантски кампови во Македонија

Фактор - 15.05.2019

Михаел Шпинделегер, првиот човек на Меѓународниот центар за развој на миграциска политика, во Охрид рече дека мигрантски кампови како одговор на евентуален нов мигрантски бран во Северна Македонија нема да се градат „Од наша страна немало никакви ...

Мигрантите се обидуваат да транзитираат низ државава

Слободен Печат - 14.05.2019

Ова го нагласи министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на 72. состанок ИЦМПД.на Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите ...

Нема индиции за повторно активирање на Западнобалканската мигрантска рута

Локално - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

24Инфо - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Нема индиции за повторно активирање на Западнобалканската мигрантска рута

MakPress - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

(ВИДЕО) Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

А1 On - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Нема индиции дека пак ќе се активира Западнобалканската мигрантска рута

1tv - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

Спасовски: Мигрантите се’ уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

ММС - 14.05.2019

Мигрантите се’ уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Мигрантите се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

CivilMedia - 14.05.2019

Нема индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување, односно справување со ...

Спасовски: Мигранти се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државава

Локално - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Нема индиции за повторно активирање на Западнобалканската мигрантска рута

Либертас - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да влезат во државата

МКД - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Нема индиции за повторно активирање на Западнобалканската мигрантска рута

Опсервер - 14.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

СПАСОВСКИ: Зголемен е бројот на мигранти кои се обидуваат илегално да влезат во Македонија

Денешен - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ РС Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации, изјави денеска министерот Оливер Спасовски.

Нема индиции за повторно активирање на Западнобалканската мигрантска рута

MTM - 15.05.2019

Индиции за повторно активирање на т.н. Балканска мигрантска рута нема, но останува на државите од Западен Балкан, меѓу кои и Република Северна Македонија, активно да работат на зајакнување на своите капацитети за спречување односно справување со ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

Press24 - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

Канал5 - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за илегално преминување на ...

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

MakPress - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...

Зголемен бројот на мигранти кои се обидуваат илегално да влезат во земјава

Република - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации, изјави денеска министерот Оливер Спасовски.

Зголемен бројот на мигранти кои се обидуваат илегално да влезат во земјава

Скопје инфо - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации, изјави денеска министерот Оливер Спасовски.

Спасовски: Мигрантите се уште се обидуваат илегално да транзитираат низ државата

Опсервер - 14.05.2019

Мигрантите се уште се обидуваат илегално, самостојно или со помош на криумчари да транзитираат низ Република Северна Македонија кон север и понатаму кон своите крајни дестинации. Податоците за 2018 година укажуваат на зголемен број на обиди за ...