TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Те-ТО: Постапката за доделување на државна помош е законска

24 Вести - 20.02.2020

ТЕ-ТО АД ги охрабрува акционерите на Топлификација АД да иницираат постапка пред Енергетската заедница, бидејќи на тој начин уште еднаш ќе се докаже дека таканаречената државна помош е дозволена и законска.

Случајот со „државна помош за те-то“ ќе биде адресиран до енергетската заедница во Виена

24 Вести - 20.02.2020

За случајот со доделување на државна помош на компанијата Те-То ќе биде информирана енергетската заедница во Виена. Ова го најави здружението на акционери на топлификација од каде велат дека во Виена ќе биде доставена целкупната документација.

Топлификација ќе ја информира ЕЗ за државната помош дадена на ТЕ-ТО

Вечер - 20.02.2020

Енергетската заедница со соопштение на својата интернет страница од 7 февруари информира за прелиминарни проценки од Студија преку кој се истражувани и анализирани одделни “директни и скриени“ државни субвенции во енергетскиот сектор.

Стапи во сила законот за енергетска ефикасност

Тера - 19.02.2020

Секој што ќе продава или издава стан стар или нов ќе мора да приложи и документ за тоа колку е енергетски ефикасен. Новиот закон за енергетска ефикасност стапи во сила. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се ...

Здружението на акционери на Топлификација ќе ја информира Енергетската заедница во Виена за државната помош за ТЕТО

Фокус - 20.02.2020

Енергетската заедница со соопштение на својата интернет страница од 7 февруари информира за прелиминарни проценки од Студија преку кој се истражувани и анализирани одделни “директни и скриени“ државни субвенции во енергетскиот сектор, информираат од ...

„Државната помош за ТЕ-ТО“ ќе стигне до Енергетската заедница во Виена

Нетпрес - 20.02.2020

За случајот со доделување на државна помош на компанијата Те-То ќе биде информирана енергетската заедница во Виена. Ова го најави здружението на акционери на топлификација од каде велат дека во Виена ќе биде доставена целкупната документација.

Здружението на акционери на Топлификација ќе ја информира Енергетската заедница во Виена за државната помош за ТЕТО

Курир - 20.02.2020

Енергетската заедница со соопштение на својата интернет страница од 7 февруари информира за прелиминарни проценки од Студија преку кој се истражувани и анализирани одделни “директни и скриени“ државни субвенции во енергетскиот сектор, информираат од ...