TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Создаден хибриден ориз кој во себе содржи говедско месо

Иновативност - 16.02.2024

Веќе може да се купи месо одгледано во лабораторија, а сега постои и месо кое е лабораториски одгледано во ориз. Меѓународни истраувачи, под водство на научник од корејскиот Универзитет Јонсеи, развија хибридно говедско месо во ориз, за кое велат ...

Хибридни зрна полни протеин: Чекор подалеку во науката – лабораториски ориз од говедски клетки

Вечер Прес - 15.02.2024

Во последниве години, научниците развија различни алтернативи на вообичаената храна – од пилешко во епрувета до печатени протеински колачиња од крикет. Јужнокорејските истражувачи сега отидоа чекор подалеку создавајќи хибридна храна – говедски ...

Нов вид хибридна храна – говедски клетки во зрна ориз!

Алсат-М - 15.02.2024

Во обид да го решат еколошкиот проблем предизвикан од растечкото глобално население и производството на храна, корејски научници развија иновативен пристап кон месото одгледано во лабораторија.

Нов вид хибридна храна – говедски клетки во зрна ориз!

Zoom - 15.02.2024

Во обид да го решат еколошкиот проблем предизвикан од растечкото глобално население и производството на храна, корејски научници развија иновативен пристап кон месото одгледано во лабораторија.

Научниците создадоа нов вид хибридна храна со одгледување говедски клетки во ориз

Иновативност - 15.02.2024

Корејските научници создадоа нова хибридна храна со вградување на лабораториски месни клетки во зрната ориз и нудејќи одржливо протеинско решение. Во обид да се справат со еколошкиот проблем предизвикан од растечкото глобално население и ...

Ориз со говедски клетки направен во лабораторија: Научници создале хибридни зрна полни со протеини

Слободен Печат - 16.02.2024

Во последниве години, научниците развија различни алтернативи на вообичаената храна – од пилешко во епрувета до печатени протеински плескавици. Јужнокорејските истражувачи сега отидоа чекор понатаму создавајќи хибридна храна – клетки од говедски ...