TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Топол зајак“ за љубопитните новинари

Телма - 22.01.2018

„Денес веќе нема прес-конференции , денес има конференции за јавност и тоа не се конференции за размена на информации, тоа се конференции кои величаат една личност, еден човек, една политика“, вели претседателот на Независното здружение на новинари ...

Состојбата во медиумите непроменета, новинарите со плати под просечната

ТВ21 - 22.01.2018

Минатата година немало никаква промена во однос на претходните години, од аспект на безбедноста на работата на новинарите и слободата на говорот. Ова го покажува последниот извештај на Здружението на новинари на Македонија за нивото на слободата на ...

Новинарите ги тепаат, никој не одговара

24 Вести - 22.01.2018

Тепани, прогонувани, повикувани на јавен линч. Вака работеле новинарите во измината година. Ова се заклучоците во извештајот на здружението на новинари на Македонија во врска со слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во земјата во 2017 ...

Новинарите ги тепаат, никој не одговара

Р.С.Европа - 22.01.2018

Претходната година имало 18 нови напади врз новинари, но ниеден насилник не е казнет, велат во ЗНМ. Нападите се заради замолчување на новинарите. Новинарите јадат ќотек, никому не му е гајле за тоа.

ЗНМ: Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови

Алсат-М - 22.01.2018

Новинарите работат во небезбедни услови. Ова е заклучокот од извештајот на Здружението на новинарите на Македонија за состојбата на медиумите и безбедноста на новинарите во земјава. Во извештајот се регистрирани 18 напади врз новинари во текот на ...

Лани зголемен број на напади врз новинари

МРТ - 22.01.2018

Во 2017-та регистрирани 18 нови напади врз новинари, од кои 13 се физички и вербални. 45 насто од новинарите имаат помали плати од македонскиот просек, а трпат и закани од сопствениците за отпуштање.

Минатата година регистрирани 18 напади на новинари

Канал5 - 22.01.2018

Новинарите во Македонија подлежат на физички и вербални напади, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува најновиот извештај за состојбата на медиумите и безбедноста на новинарите за 2017 година.

ЗНМ: Минатата година регистрирани 18 напади врз новинари

Нова ТВ - 22.01.2018

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува Извештајот за состојбата со слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во ...

ЗНМ: Останаа неказнети Филил Петровски и Тони Михајловски кои повикуваа на насилство врз новинарите

Фокус - 22.01.2018

Здружението на новинари на Македонија го впери прстот во партијата ВМРО-ДПМНЕ како поттикнувач на насилствата што минатата година биле направени врз новинарите и медиумските работници. Зад 90 отсто од нападите, рече претседателот Насер Селамни, стои ...

ЗНМ: 18 напади врз новинари во 2017 година, институциите не ги казнуваат насилниците

Радио МОФ - 22.01.2018

Mинатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во работа и уништување на имотот, стои во Извештајот за слободата на медиумите и безбедноста ...

ЗНМ: Новинарите работат во небезбедни услови

24 Вести - 22.01.2018

Новинарите работат во небезбедни услови и постојано се соочуваат со притисоци, ова се заклучоците во извештајот на здружението на новинари на Македонија во врска со слободата на говорот и безбедноста на новинарите во Македонија во 2017 ...

(ВИДЕО) Селмани: 95% од нападите врз новинарите се извршени од ВМРО-ДПМНЕ

А1 On - 22.01.2018

95 отсто од нападите врз новинарите се извршени од претходната власт, а сегашната опозиција ВМРО-ДПМНЕ, рече претседателот на Здружението на новинари на Македонија, Насер Селмани додавајќи дека и новата власт не покажува некој посебен интерес за ...

ЗНМ: Новинарите тепани и киднапирани, насилниците никој не ги гони

Вечер - 22.01.2018

Новиот извештај за состојбата на медиумите и безбедноста на новинарите, изработен од ЗНМ, повторно покажува дека новинарите работат во небезбедни услови, а во минатата година беа тепани, киднапирани, биле повикувани на јавен линч, а често примале и ...

ВИДЕО: ЗНМ го презентира Извештајот за слобода на медиумите и безбедноста на новинарите во Македонија за 2017

А1 On - 22.01.2018

ЗНМ го презентира Извештајот за слобода на медиумите и безбедноста на новинарите во Македонија за ...

Состојбата во медиумите непроменета, новинарите со плати под просечната

Орбис - 22.01.2018

Минатата година немало никаква промена во однос на претходните години, од аспект на безбедноста на работата на новинарите и слободата на говорот. Ова го покажува последниот извештај на Здружението на новинари на Македонија за нивото на слободата на ...

ЗНМ: Новинарите во Македонија тепани, киднапирани, навредувани, а никој не одговара!

+инфо - 22.01.2018

Минатата година се регистрирани вкупно 18 нови напади на новинари, од кои 13 физички и вербални. Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, ...

ЗНМ: Останаа неказнети Филил Петровски и Тони Михајловски кои повикуваа на насилство врз новинарите

Локално - 22.01.2018

Здружението на новинари на Македонија го впери прстот во партијата ВМРО-ДПМНЕ како поттикнувач на насилствата што минатата година биле направени врз новинарите и медиумските работници. Зад 90 отсто од нападите, рече претседателот Насер Селамни, стои ...

85 проценти од новинарите земаат помала плата од 500 евра, а 45 проценти помалку од 370 евра

AKO - 22.01.2018

Економската положба на новинарот се злоупотребува за да се ограничи неговата слобода. Во Македонија 85% од новинарите имаат помала плата од 500 евра месечно, а 45% пак имаат помала плата од државниот просек којашто изнесува околу 370 евра месечно ...

ЗНМ: Лани биле нападнати 18 новинари, никој не е повикан на одговорност

Мета - 22.01.2018

Минатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во работа и уништување на имотот, се вели во Извештајот за слободата на медиумите и ...

(ВИДЕО) ЗНМ: Новинарите тепани и киднапирани, насилниците никој не ги гони

Sky - 22.01.2018

Новиот извештај за состојбата на медиумите и безбедноста на новинарите, изработен од ЗНМ, повторно покажува дека новинарите работат во небезбедни услови, а во минатата година беа тепани, киднапирани, биле повикувани на јавен линч, а често примале и ...

ЗНМ: Напади за замолчување на новинарите

Deutsche Welle - 22.01.2018

Македонските новинари работат во небезбедни услови, лани биле тепани, киднапирани, било повикувано на нивен јавен линч, често примале закани, стои во најновиот извештај за состојбата на медиумите, изработен од ЗНМ.

ЗНМ: Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови...

Н.Македонија - 22.01.2018

ЗНМ: Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува извештајот за состојбата со ...

ЗНМ: И новата власт ги остава неказнети напаѓачите на новинарите

МКД - 22.01.2018

Лани имало 18 нови напади врз новинари, од кои 13 се физички и вербални напади, додека останатите се: навреди, попречување во работата и уништување на нивниот имот. Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и ...

Лани биле нападнати 18 новинари, никој не е повикан на одговорност

Тера - 22.01.2018

Минатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во работа и уништување на имотот, се вели во Извештајот за слободата на медиумите и ...

ЗНМ: 18 напади врз новинари во 2017 година, институциите не ги казнуваат насилниците

10без10 - 22.01.2018

Mинатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во работа и уништување на имотот, стои во Извештајот за слободата на медиумите и безбедноста ...

ЗНМ: Новинарите во Македонија се тепани, киднапирани и навредувани, новата влада незаинтересирана за подобрување на ...

Стандард - 22.01.2018

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува Извештајот за состојбата со слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во ...

ЗНМ: ВМРО – ДПМНЕ е виновен за нападите врз новинарите, Филип Петровски и Тони Михајловски останaа неказнети

iPortal - 22.01.2018

Здружението на новинари на Македонија го впери прстот во партијата ВМРО-ДПМНЕ како поттикнувач на насилствата што минатата година биле направени врз новинарите и медиумските работници. Зад 90 отсто од нападите, рече претседателот Насер Селамни, стои ...

ЗНМ: Институциите не ги казнуваат насилниците што напаѓаат новинари

Академик - 22.01.2018

Здружението на новинарите на Македонија денес во Клубот на новинарите го претстави Извештајот за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во Македонија за 2017 година . Претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, рече дека минатата година во ...

Обвинителството нема покренато ниту едно обвинение пред судовите за насилство врз новинарите, објави ЗНМ

Сакам да кажам - 22.01.2018

Лани во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека другите се навреди, попречување во работа и уништување на имотот, стои во Извештајот за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите ...

ЗНМ: Минатата година регистрирани 18 напади врз новинари

Нетпрес - 22.01.2018

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува Извештајот за состојбата со слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во ...

ЗНМ: Институциите не ги казнуваат насилниците што напаѓаат новинари

CivilMedia - 22.01.2018

„Покрај недостигот на безбедност во работата, новинарите во Македонија работат под исклучително лоши економски услови. Тие имаат мали и нередовни плати, а немаат ниту договори за трајно вработување кое негативно влијае на нивната професионална ...

ЗНМ: Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови

Р.С.Европа - 22.01.2018

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, соопшти ЗНМ објавувајќи извештај за состојбата на слободата на медиумите и безбедноста на ...

ЗНМ: Минатата година биле нападнати 18 новинари

Слободен Печат - 22.01.2018

Минатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во работа и уништување на имотот, се вели во Извештајот за слободата на медиумите и ...

ЗНМ: Новинарите работат во небезбедни услови, ниеден насилник не е изведен пред лицето на правдата

Либертас - 22.01.2018

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува извештајот за состојбата со слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во ...

Институциите не ги казнуваат насилниците што напаѓаат новинари

Kumanovo News - 22.01.2018

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани рече дека минатата година во Македонија новинарите беа уценувани, прогонувани, тепани, добиваа смртни закани, се прогласуваа за предавници итн. „Насилниците физички и вербално ги напаѓаат новинарите затоа што ...

ЗНМ: Новинарите во Македонија тепани, киднапирани, навредувани, а никој не одговара!

МК News - 22.01.2018

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да казнат ниту еден од насилниците, покажува извештајот за состојбата со слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во ...