TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италијанска кафеана со мисија за одржување на гастрономската традиција:На трпезата враќа заборавено јадење, по рецепт ...

Вечер Прес - 22.11.2023

Во италијанскиот град Бергамо, во кафеаната која ревитализира заборавени јадења, е откриен рецепт на непознат автор од крајот на 17.век под називот “Il Cocho bergamasco alla Casalenga”, стар околу 400 години со упатства за приготвување печена патка.

Во италијанска таверна пронајден рецепт за храна стар 400 години

Нетпрес - 22.11.2023

Во италијанскиот северен град Бергамо во таверна којашто ги промовира заборавените јадења откриен е рецепт на непознат кулинар од крајот на XVII и почетокот на XVIII век под називот „Il Cocho bergamasco alla Casalenga“ со упатсво како пред 400 ...

Во италијанска таверна пронајден рецепт за храна стар 400 години

365 - 22.11.2023

Во италијанскиот северен град Бергамо во таверна којашто ги промовира заборавените јадења откриен е рецепт на непознат кулинар од крајот на XVII и почетокот на XVIII век под називот „Il Cocho bergamasco alla Casalenga“ со упатсво како пред 400 ...