TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Живојин Трајановиќ: Кај сценографијата нема јазична бариера, нејзиниот збор секој го разбира

Вечер Прес - 14.02.2020

„Кога ќе се крене завесата, сценографијата го кажува првиот збор“, ни посочи уметникот и сценограф Живојин Трајановиќ во разговорот, кој за весникот ВЕЧЕР го водевме во 2014 година, кога во галеријата „Мала станица“ беа претставени скици, слики и ...

Живојин Трајановиќ остави важен белег во македонската сценска уметност

Република - 14.02.2020

Националната оперска и балетска куќа ја имаше честа да промовира книга и изложба посветена на човекот кој целиот свој работен век го помина придонесувајќи во процесот на поставување оперски и балетски претстави, создавајќи успешни и уникатни ...

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Опсервер - 13.02.2020

– Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ќе ја промовира книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото ...

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

А1 On - 13.02.2020

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ќе ја промовира книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото ...

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

24 Вести - 13.02.2020

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ќе ја промовира книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото ...

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

MakPress - 13.02.2020

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ќе ја промовира книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото ...

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Н.Македонија - 13.02.2020

Националната опера и балет, во соработка со Дирекцијата за култура и уметност, организира промоција на книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од Владимир Величковски, и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф ...

Промовирана книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“

Fashionel - 14.02.2020

Националната опера и балет беше местото каде вчера се одржа промоција на книгата „ Сценографското дело на Живојин Трајановиќ “ од проф. д-р Владимир Величковски и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Живојин Трајановиќ.