TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците од неколку одделенија се уште без учебници

Канал5 - 25.09.2022

Учениците во првото тромесечје нема да добијат нови книги. Тие се очекува да пристигнат до крајот на октомври или почетокот на ноември за од прво, второ, четврто и петтоодделенците. Ова го вели министерот за образование Јетон Шаќири во интервју за ...

Новите учебници ќе бидат готови до ноември

Р.С.Европа - 25.09.2022

Очекуваме до крајот на октомври, почетокот на ноември да добијат учебници учениците од прво, второ, четврто и петто одделение, вели министерот за образование Јетон Шаќири во интервју за Радио Слободна Европа.

Шаќири - МОН преку блок дотации ќе се обиде да им помогне на училиштата за енергетската криза

Р.С.Европа - 25.09.2022

Министерот Јетон Шакири се согласува дека има ризик за наставата со физичко присуство. Проблемот ќе се решава во работна група, а се чешлаат и сметките за да се види дали има заостанати пари од блок дотации од минатите години, како и други средства ...

Новите учебници ќе бидат готови до ноември, вели Шаќири

360 степени - 25.09.2022

Министерот за образование, Јетон Шаќири, очекува до крајот на октомври, почетокот на ноември, учениците од прво, второ, четврто и петто одделение да добијат учебници. За нив учебната година започна со подготвителни материјали за првото тримесечје, ...

Шаќири: МОН преку блок дотации ќе се обиде да им помогне на училиштата за енергетската криза

Локално - 25.09.2022

Основна тема за мене како министер, од почетокот кога дојдов на оваа функција, како дел од мојата агенда беа учебниците. Се работи за проблем кој не е само во последната година, туку во подолг период, и тоа и во основното и во средното образование, ...

Шаќири: МОН преку блок дотации ќе се обиде да им помогне на училиштата за енергетската криза

МКД - 25.09.2022

Очекуваме до крајот на октомври, почетокот на ноември да добијат учебници учениците од прво, второ, четврто и петто одделение, вели министерот за образование Јетон Шаќири во интервју за Радио слободна Европа .

Новите учебници ќе бидат готови до ноември, вели Шаќири

Либертас - 25.09.2022

Министерот за образование, Јетон Шаќири, очекува до крајот на октомври, почетокот на ноември, учениците од прво, второ, четврто и петто одделение да добијат учебници. За нив учебната година започна со подготвителни материјали за првото тримесечје, ...

ШАЌИРИ: Парталавите учебници ги наследив како проблем кој трае од поодамна, очекувам до ноември да стигнат и новите за ...

Денешен - 25.09.2022

Очекуваме до крајот на октомври, почетокот на ноември да добијат учебници учениците од прво, второ, четврто и петто одделение, вели министерот за образование Јетон Шаќири во интервју за Радио Слободна Европа (РСЕ).