TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трите клучни вештини за успешна кариера според Бил Гејтс

+инфо - 11.07.2018

Гејтс доаѓа до заклучок дека луѓето со знаења и вештини во три клучни области - наука, инженерство и економија - ќе бидат најбараните оттука натаму. Ако размислувате за идна кариера, неколку совети од Бил Гејтс, основач на Мајкрософт и футурист, ...

Дали може Бил Гејтс да живее со само два долари на ден

Friday.mk - 11.07.2018

Бил Гејтс е најбогатиот човек на светот, со дури 74.9 милијарди долари, што е богатство кое обичниот човек тешко може да си го замисли. Но иако има повеќе пари отколку што би можел да потроши, тој се обиде да замисли како би живеел во случај да e во ...

Трите клучни вештини за успешна кариера според Бил Гејтс

Локално - 11.07.2018

Ако размислувате за идна кариера, неколку совети од Бил Гејтс, основач на Мајкрософт и футурист, како се дефинира самиот тој, може да ви бидат од корист на пазарот на трудот. Бил Гејтс често работи со пронаоѓачи и луѓе кои ја менуваат индустријата, ...

Трите клучни вештини за успешна кариера според Бил Гејтс

Кајгана - 11.07.2018

Редмонд, 11 јули 2018 (МИА) - Ако размислувате за идна кариера, неколку совети од Бил Гејтс, основач на Microsoft и футурист, како се дефинира самиот тој, може да ви бидат од корист на пазарот на трудот.