TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продолжува да се уништуваат шумите во Македонија

Канал5 - 08.11.2019

Состојбата со шумите во Македонија е загрижувачка. Масовното подметнување пожари и нелегалната сеча на дрвја остана непосакувана пракса. Институциите бавно го надокнадуваат уништеното. Шумскиот фонд трпи, но затоа повторно се активираа лопатите во ...

Пасиштата имаат потенцијал да станат дел од алтернативниот туризам

Опсервер - 08.11.2019

Примена на мерки за подобрување на состојбата со деградираните пасишта во неколкуте пилот-пасишта Лера, Улазна и Дуфска Планина, Врбенско брдо, поставување боксови за молзење за овци и фотоволтаични панели, како и чистење на смреките и дрвенастите ...

Конференција за заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина

Курир - 08.11.2019

Во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина“ денеска во Природонаучниот музеј ќе се одржи завршна конференција. Организатор е Милиеуконтакт Македонија и партнерите Здружение на агроекономисти и Јавното претпријатие ...

Конференција за заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина

ММС - 08.11.2019

Во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина” денеска во Природонаучниот музеј ќе се одржи завршна конференција. Организатор е Милиеуконтакт Македонија и партнерите Здружение на агроекономисти и Јавното претпријатие ...

Конференција за заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина

Опсервер - 08.11.2019

Во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина“ денеска во Природонаучниот музеј ќе се одржи завршна конференција. Организатор е Милиеуконтакт Македонија и партнерите Здружение на агроекономисти и Јавното претпријатие ...

Конференција за заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина

Сител - 08.11.2019

Во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина“ денеска во Природонаучниот музеј ќе се одржи завршна конференција. Организатор е Милиеуконтакт Македонија и партнерите Здружение на агроекономисти и Јавното претпријатие ...

Конференција во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина“

MakPress - 08.11.2019

Во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина“ денеска во Природонаучниот музеј ќе се одржи завршна конференција. Организатор е Милиеуконтакт Македонија и партнерите Здружение на агроекономисти и Јавното претпријатие ...

Пасиштата имаат потенцијал да станат дел од алтернативниот туризам

ММС - 08.11.2019

Примена на мерки за подобрување на состојбата со деградираните пасишта во неколкуте пилот-пасишта Лера, Улазна и Дуфска Планина, Врбенско брдо, поставување боксови за молзење за овци и фотоволтаични панели, како и чистење на смреките и дрвенастите ...

Пасиштата имаат потенцијал да станат дел од алтернативниот туризам

MakPress - 08.11.2019

Примена на мерки за подобрување на состојбата со деградираните пасишта во неколкуте пилот-пасишта Лера, Улазна и Дуфска Планина, Врбенско брдо, поставување боксови за молзење за овци и фотоволтаични панели, како и чистење на смреките и дрвенастите ...