TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

А1 On - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Само 26 отсто Австријци ја сакаат Македонија во ЕУ, 41 отсто против

Точка - 16.04.2018

Австријците повеќе би ја сакале Босна во ЕУ, отколку било која друга држава од Западен Балкан, а најмалку Турција, покажува истражување спроведено воочи утрешното претставување на извештајот за напредок на земјите кандидати.

Сер Греам Вотсон: ЕУ мора да ја потисне руската пропаганда во Западен Балкан и итно да реагира

МКД - 16.04.2018

Перспективата за членство во ЕУ можеби веќе не е доволна за да осигури безбедност и стабилност на Западен Балкан и ЕУ треба да ја потисне руската пропаганда и подобро да го „прикаже“ своето ангажирање и влијанието на своето присуство во регионот, ...

Могерини: Западен Балкан претставува стратешки регион за Европа

Р.С.Европа - 16.04.2018

Високата претставничка за надворешна политика и безбедност на ЕУ, Федерика Могерини изјави денеска дека Западен Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од Унијата, сепак е Европа.

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

А1 On - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Во Австрија расте поддршката за прием на Западен Балкан во ЕУ

Орбис - 16.04.2018

Пред утрешното претставување на Извештајот за напредокот за држвите кандидати, во Австрија расте поддршката за прием на држави од Западен Балкан во ЕУ. Истовремено постои јасно одбивање за членство на Турција.

Могерини: Западен Балкан е стратешки регион за Европа

Макфакс - 16.04.2018

Министрите за надворешни работи на ЕУ на состанок во Луксембург ќе разговараат за европската иднина на Западен Балкан. Шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, најави дека тоа ќе биде размена на мислења за како со партнерите од Западен ...

Могерини: Западен Балкан е стратешки регион за Европа

24Инфо - 16.04.2018

Министрите за надворешни работи на ЕУ на состанок во Луксембург ќе разговараат за европската иднина на Западен ...

Во Брисел седница на Советот за надворешни работи на ЕУ

Р.С.Европа - 16.04.2018

Шефовите на дипломатиите на Европската унија на денешното засевање во Брисел, меѓу другото, ќе разговараат за Западен Балкан во рамките на подготовките за самитот ЕУ-Западен Балкан во Софија на 17-ти мај 2018 година.

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

+инфо - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

CivilMedia - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Во Австрија расте поддршката за прием на Западен Балкан во ЕУ

CivilMedia - 16.04.2018

Пред утрешното претставување на Извештајот за напредокот за држвите кандидати, во Австрија расте поддршката за прием на држави од Западен Балкан во ЕУ. Истовремено постои јасно одбивање за членство на Турција.

Могерини: Западен Балкан е стратешки регион за Европа

Sky - 16.04.2018

Министрите за надворешни работи на ЕУ на состанок во Луксембург ќе разговараат за европската иднина на Западен Балкан. Шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, најави дека тоа ќе биде размена на мислења за како со партнерите од Западен ...

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

Локално - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

Сител - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Во Австрија расте поддршката за прием на Западен Балкан во ЕУ

А1 On - 16.04.2018

Пред утрешното претставување на Извештајот за напредокот за држвите кандидати, во Австрија расте поддршката за прием на држави од Западен Балкан во ЕУ. Истовремено постои јасно одбивање за членство на Турција.

ЛУКСЕМБУРГ: Иднината на Западен Балкан во рацете на министрите за надворешни работи на ЕУ

Фактор - 16.04.2018

Министрите за надворешни работи на ЕУ на состанок во Луксембург. Таму ќе се разговара за европската иднина на Западен Балкан. Шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, најави дека тоа ќе биде размена на мислења за како со партнерите од ...

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

Курир - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

Локално - 16.04.2018

– Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Во Австрија расте поддршката за прием на Западен Балкан во ЕУ

Сител - 16.04.2018

Пред утрешното претставување на Извештајот за напредокот за држвите кандидати, во Австрија расте поддршката за прием на држави од Западен Балкан во ЕУ. Истовремено постои јасно одбивање за членство на Турција.

Могерини: Западен Балкан е стратешки регион за Европа

Точка - 16.04.2018

Министрите за надворешни работи на ЕУ на состанок во Луксембург ќе разговараат за европската иднина на Западен Балкан. Шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, најави дека тоа ќе биде размена на мислења за како со партнерите од Западен ...

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

Независен - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

+инфо - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Во Австрија расте поддршката за прием на Западен Балкан во ЕУ

Поглед - 16.04.2018

Пред утрешното претставување на Извештајот за напредокот за држвите кандидати, во Австрија расте поддршката за прием на држави од Западен Балкан во ЕУ. Истовремено постои јасно одбивање за членство на Турција.

Могерини: Во интерес на ЕУ е соработка со Западен Балкан

Фокус - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

Либертас - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

МКД - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

Орбис - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Могерини : Во интерес на Еу е да ја подобри соработката со Западен Балкан

Канал5 - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност изјави дека во Луксембург станало збор за земјите од регионот. Федерика Могерини оцени дека е во интерес на Европската Унија и на земјите членки да ја подобрат соработката со Западен ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

Независен - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан.

Н.Македонија - 16.04.2018

Во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан, оцени денеска високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини. Според неа, министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ на денешниов ...

Могерини: Западниот Балкан е стратешки регион за Европа

Алсат-М - 16.04.2018

Западниот Балкан претставува стратешки регион за Европа и иако тој се уште не е целосно дел од ЕУ, сепак е Европа, изјави денеска високата претставничка на Унијата за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини.

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

ТВ21 - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...

Могерини: Во интерес на ЕУ е да ја зајакне соработката со Западен Балкан

Нова ТВ - 16.04.2018

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини оцени денеска дека во интерес на Унијата и земјите членки е соработка со Западен Балкан. Могерини наведе дека министрите за надворешни работи на 28 земји членки на ЕУ ...