TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лукаревска: Даночни реформи ќе има, треба да го одбереме најдоброто, но да не биде избрзано

360 степени - 05.12.2022

Лукаревска нагласи дека од крајот на август стартуваше само предлог даночна реформа и додаде дека неколку пати напоменале дека можеби ништо од тоа нема да влезе во имплементација Прогресивното оданочување ќе биде воведено, но тоа не треба да биде ...

Лукаревска: Не треба да носиме проблематични решенија

Телма

Лукаревска: Екстра профитот треба да се даночи, ќе зборуваме со коморите

Бриф

Лукаревска: Прогресивното оданочување не се случи бидејќи не сакаме проблематични решенија без дебата

Локално

Од пофалби за непроменетите даноци до критики за нечепнатите богаташи

Слободен Печат

Лукаревска: Прогресивното оданочување не се случи бидејќи не сакаме проблематични решенија без дебата

Бриф

Лукаревска: Прогресивното оданочување не се случи бидејќи не сакаме проблематични решенија без дебата

Centar

Centar Press24 CivilMedia Zoom Фактор Нова ТВ

Колумна на министерот Бесими: Праведен даночен систем за одржлив, инклузивен и забрзан економски раст

MakPress - 04.12.2022

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со Премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

Колумна на министерот Бесими: Праведен даночен систем за одржлив, забрзан економски раст

Канал5

Колумна на Бесими: Праведен даночен систем за одржлив и забрзан економски раст

Слободен Печат

Колумна на министерот Бесими: Праведен даночен систем за одржлив, инклузивен и забрзан економски раст

Бриф

Праведен даночен систем за одржлив, инклузивен и забрзан економски раст

+инфо

Праведен даночен систем за одржлив, инклузивен и забрзан економски раст

Република

Колумна на министерот Бесими: Праведен даночен систем за одржлив, инклузивен и забрзан економски раст

Опсервер

Вечер Прес Фактор МКД

Бесими: Данок на екстра добивка како иницијатива од јавната дебата на дополнителна дискусија со стопанските комори

Локално - 04.12.2022

Вонредните даноци се пракса во повеќе земји во светот кои во услови на вонредни состојби воведуваат даноци од привремен карактер за да ги коригираат дисторзиите на пазарот. Во економската теорија и политика, логиката на ваквите даноци се базира на ...

Бесими: Дополнителни 70 милиони евра во буџетот и поголема праведност се придобивките од даночната реформа

А1 On

Бесими: Дополнителни 70 милиони евра во буџетот

Сител

Дополнителни 70 милиони евра во буџетот и поголема праведност се придобивките од даночната реформа

Слободен Печат

Бесими: Дополнителни 70 милиони евра во буџетот

ТВ21

Бесими: Дополнителни 70 милиони евра во буџетот и поголема праведност се придобивките од даночната реформа

Во Центар

Бесими: Дополнителни 70 милиони евра во буџетот и поголема праведност се придобивките од даночната реформа

Пулс24