TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анкетата на Евротинк открива различни нивоа на доверба во институциите во Македонија, Армијата има најголема доверба, ...

Lider - 12.04.2024

Неодамнешното истражување на јавното мислење на „Евротинк“ спроведено до средината на февруари фрли светло на нивоата на доверба меѓу македонските граѓани кон различни институции. Истражувањето, засновано на примерок од 1.000 испитаници, нагласува ...

Граѓаните најмалку им веруваат на обвинителството и судството, покажа истражување на „Евротинк“

Глас на Америка - 12.04.2024

Армијата со најголема, а судството и обвинителството со најмала доверба кај граѓаните. Тоа се наодите во истражувањето на јавното мислење на „Евротинк“ спроведено до средината на февруари на примерок од 1 000 испитаници.

Вадењето на лични дукументи ја урива довербата во полицијата

24 Вести - 12.04.2024

Македонското население во февруари најголема доверба имало во Армијата по што следат религиозните заедници, полицијата, претседателот како институција, додека пак на дното од листата се обвинителството и судството со 9% покажува истражувањето ...

Граѓаните со највисока доверба во Армијата, религиските институции и полицијата, најниска во Собранието, ...

360 степени - 12.04.2024

„Споредено со 2021 година, се забележува сериозен пад на задоволството од информациите кои се достапни во врска со вадење на документите. Една третина од примерокот даваат негативно мислење за достапноста на информации поврзано со вадење на ...

Истражување: Граѓаните најголема доверба имаат во армијата, најмала во правосудството

Канал5 - 12.04.2024

Граѓаните најмногу и веруваат на Армијата. 44% од нив, или речиси секој втор жител на Македонија ја посочил токму војската како институција во која целосно веруваат, покажува истражувањето на Евротинк.

Евротинк истражување: Зголемено незадоволството на граѓаните по актуелната реорганизација на управните служби во МВР

24Инфо - 12.04.2024

Центарот за европски стратегии ЕВРОТИНК во својата најнова публикацијата „Перцепции и ставови на граѓаните на Република Северна Македонија за работата на полицијата во февруари 2024 година“ ја оценува работата на управните служби на МВР надлежни за ...

Вадењето на лични дoкументи ја урива довербата во полицијата

Телма - 12.04.2024

Довербата во полицијата зголемена, но процесот на промена на личните документи го зголеми незадоволството, а работата на службите негативно оценета од граѓаните,покажува истражувањето на Евротинк.

24 ЧАСА: Усвоени измените на Директивата за единствена дозвола за работа и престој на странци во ЕУ; факти наспроти ...

CivilMedia - 12.04.2024

Европскиот совет денеска во крајна фаза ја одобри ревизијата на Директивата за единствена дозвола за работа и престој во ЕУ за државјаните на земји кои не се членки на Унијата , со која се утврдува административната процедура за добивање на ...

ЕУРОТИНК: Граѓаните најмногу и веруваат на Армијата

Сител - 12.04.2024

Армијата е институцијата на која граѓаните најмногу и веруваат, покажува последното истражување на јавното мислење кое на почетокот на годинава за ЕУРОТИНК го спровела агенцијата БРИМА. Според него, граѓаните и натаму имаат ниска доверба во ...

Истражување на Евротинк: Граѓаните најмногу им веруваат на АРМ и религиските институции, а најмалку на Обвинителството ...

Локално - 12.04.2024

Центарот за европски стратегии „Евротинк“ ги презентираше наодите од истражувањето на јавно мислење „ЕВРОМЕТАР 2024“ кое беше спроведено во текот на февруари 2024 година. Истражувањето се фокусира на перцепциите на граѓаните за полицијата на ...

Еврометар: Граѓаните со највисока доверба во Армијата, а само третина веруваат во полицијата

Мета - 12.04.2024

Во истражувањето на Евротинк се вели дека речиси половина од испитаниците (47%) негативно ја оценуваат работата на управните служби на МВР, наспроти 19% кои дале позитивна оценка Граѓаните имаат највисока доверба во Армијата, со 44 проценти.

Истражување на Евротинк: Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, религиските институции и полицијата, најмала во ...

Бизнис Вести - 12.04.2024

– Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, ...

Евротинк: Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, религиските институции и полицијата

Независен - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

Граѓаните најмалку им веруваат на Обвинителството и судството, а најмногу на Армијата, религиските институции и ...

Р.С.Европа - 12.04.2024

Граѓаните најмалку им веруваат на Обвинителството и судството (9 отсто) и на Собранието (12 отсто), додека најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па Претседателот на ...

ИСТРАЖУВАЊЕ НА ЕВРОТИНК: Македонија има судство во кое доверба имаат само 9 отсто од граѓаните, а најмногу 44 отсто во ...

Денешен - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

Истражување на Евротинк: Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, најмала во Обвинителството и судството

CivilMedia - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

НА ВОЈНИЦИТЕ НАЈМНОГУ ИМ ВЕРУВАМЕ, А НА ОБВИНИТЕЛИТЕ И НА СУДИИТЕ НАЈМАЛКУ! Полицијата се искачи на трето место, покажа ...

+инфо - 12.04.2024

Анкетата е спроведена телефонски од агенцијата „Брима“ врз репрезентативен примерок од 1.001 испитаник во периодот од 31 јануари до 14 февруари годинава со маргина на грешка од 3,1 проценти во рамките на истражувањето „Перцепции и ставови на ...

Граѓаните најмалку им веруваат на Обвинителството и судството

Алсат-М - 12.04.2024

Граѓаните најмалку им веруваат на Обвинителството и судството (9 отсто) и на Собранието (12 отсто), додека најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па Претседателот на ...

Најголема доверба во Армијата, најмала во Обвинителството и судството, покажа истражување

Gostivarpress.mk - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

Еврометар: Граѓаните најмалку доверба имаат во Обвинителствто и судството, лоша оценка и за службите кои издаваат лични ...

Слободен Печат - 12.04.2024

Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а најниска доверба имаат Собранието со 12 отсто и Обвинителството и судството со по 9 отсто, покажуваат резултатите од истражувањето.

Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, религиските институции и полицијата, најмала во Обвинителството и ...

Република - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

Обвинителството и судството никако да мрднат, и понатаму со најмала доверба – Истражување на Евротинк

ММС - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

За две години довербата во управните служби на МВР се намалила за 30 отсто

МКД - 12.04.2024

Истражување на Евротинк Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто.

Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, најмала во Обвинителството и судството

24Инфо - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...

Истражување на Евротинк: Обвинителството и судството со 9% доверба кај граѓаните

MakPress - 12.04.2024

Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следат религиските институции со 35 отсто, полицијата со 28 отсто, па претседателот на државата со 24 отсто. Владата традиционално е на средина на рангирањето со доверба од 18 отсто, а ...