TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Картичките ќе бидат минато: Доволно е само да се застане пред банкоматите

Пари - 04.05.2021

Поради пандемијата на коронавирусот, банките забележаа значителен пад на побарувачката за готовина – во просек 20 проценти. Во Германија, некои поради тоа исклучија дел од банкоматите од употреба.

Банкоматите ќе се надградат со технологија за препознавање на лице

Телефони.мк - 04.05.2021

Банките имаат пад од 20% во побарувачката на готовина поради пандемијата со коронавирусот. Поради таа причина во Германија беа исклучени банкомати, што значи дека е намалена и побарувачката за потрошувачки кредити, како и незаконски пречекорувања на ...

Иновација на хрватска компанија: Секој може да стане сопственик на банкомат

Пари - 03.05.2021

Со иновацијата на хрватската компанија „Монестик“, која ја создаде првата лиценца за франшиза за банкомати во Европа, сите од денес ќе можат да станат сопственици на банкомати. Како што е објаснето во „Монестик“, активноста што претходно беше ...

Картиците ќе бидат минато: Доволно е само да се застане пред банкоматите

Пулс24 - 03.05.2021

Поради пандемијата на коронавирусот, банките забележаа значителен пад на побарувачката за готовина – во просек 20 проценти. Во Германија, некои поради тоа исклучија дел од банкоматите од употреба.

За вадење готовина доволно е само да се застане пред банкомат, картичките одат во историјата

Вечер Прес - 03.05.2021

Иако хартиените пари сè повеќе се заменуваат со картички и мобилни дигитални пари, за многумина дури и денес, животот без готовина е незамислив. Во блиска иднина, наместо допирање или вметнување на картичката во банкомат, ќе биде доволно само да се ...

Картиците ќе бидат минато: Технологијата ќе користи препознавање на лик

MakPress - 03.05.2021

Поради пандемијата на коронавирусот, банките забележаа значителен пад на побарувачката за готовина – во просек 20 проценти. Во Германија, некои поради тоа исклучија дел од банкоматите од употреба.

Картиците ќе бидат минато: Доволно е само да се застане пред банкоматите

iPortal - 02.05.2021

Поради пандемијата на коронавирусот, банките забележаа значителен пад на побарувачката за готовина – во просек 20 проценти. Во Германија, некои поради тоа исклучија дел од банкоматите од употреба.

Картичките ќе бидат минато: Доволно е само да се застане пред банкоматите

Канал5 - 02.05.2021

Поради пандемијата на коронавирусот, банките забележаа значителен пад на побарувачката за готовина – во просек 20 проценти. Во Германија, некои поради тоа исклучија дел од банкоматите од употреба.