TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До денеска одговор од банките по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Опсервер - 02.04.2020

– Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

Коронавирусот ја зарази и економијата: Еврообврзницата ќе се премостува со краткорочни кредити

Deutsche Welle - 01.04.2020

Од осамостојувањето на земјата се издадени шест еврообврзници од преку 2 милијарди евра. Сите се со различна камата и различен период на отплата, а вкупната камата што треба да ја плати државата за нив е 634 милиони евра Коронавирусот ја зафати и а ...

ЗАШТЕДИ ОД ЧЕТИРИ МИЛИОНИ ЕВРА - толку ќе донесат намалените плати на функционерите

Фактор - 01.04.2020

Од намалените плати на избраните и именуваните функционери се очекува дека за двата месеци заштедата ќе изнесува 250 милиони денари или околу 4 милиони евра. Од мерката, пак, за укинување на надоместоците, ќе се добијат од 250 до 300 илјади евра на ...

Коронавирусот ја зарази и економијата: Еврообврзницата ќе се премостува со краткорочни кредити

Република - 01.04.2020

Коронавирусот ја зафати и македонската економија, а еден од излезите e државата да позајми пари од меѓународните кредитни институции во време кога нема доволно време да издаде еврообврзница.

Банките денес треба да достават одговор по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Слободен Печат - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

Банките денеска треба да одговорат за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

МКД - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заем за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

До денеска одговор од банките по барањето за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Независен - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

Банките денеска треба да дадат одговор за еврообврзницата од 400 милиони евра

+инфо - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

До денеска одговор од банките по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

А1 On - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

До денеска одговор од банките по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Канал5 - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

До денеска одговор од банките по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Сител - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

Банките денеска треба да одговорат за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

24 Вести - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

До денеска одговор од банките по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Нетпрес - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

Банките денеска треба да одговорат за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

Вечер - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

До денеска одговор од банките по барањето за интерес за заем од 400 милиони евра до еврообврзницата

MakPress - 02.04.2020

Комерцијалните банки до кои е доставено барање за изразување интерес за заемот за премостување до еврообврзницата во износ од 400 милиони евра треба до денеска до достават одговор. Ова го најави вчера министерката за финансии Нина Ангеловска на ...

Коронавирусот ја зарази и економијата: Еврообврзницата ќе се премостува со краткорочни кредити

24Инфо - 02.04.2020

Коронавирусот ја зафати и македонската економија, а еден од излезите e државата да позајми пари од меѓународните кредитни институции во време кога нема доволно време да издаде еврообврзница.