TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

[Став] Спречување на нуклеарно уништување предизвикано од вештачката интелигенција

Радио МОФ - 22.11.2023

Пишува: Мелиса Парк Историјатот на нуклеарното оружје е преполн со примери кога за малку била избегната катастрофа, и тоа благодарение на човек кој избрал да му верува на сопственото расудување, наместо слепо да ги следи информациите дадени од ...

Германија, Италија и Франција заеднички ќе ја регулираат вештачката интелигенција

Кумановски м. - 22.11.2023

Франција, Германија и Италија постигнаа договор за заедничко регулирање на вештачката интелигенција (АИ), покажува заеднички документ до кој дојде Ројтерс, што се очекува да ги забрза преговорите на европско ниво.

Пет работни места кои вештачката интелигенција може наскоро да ги замени

Факултети - 21.11.2023

Поради зголемувањето на примената на вештачката интелигенција во многу индустрии, како роботите за автономна испорака или автономно такси, многу е лесно да се замисли дека вештачката интелигенција ќе замени некои работни места во иднина.

„ХАЛУЦИНИРА“ Е СВЕТСКИ ЗБОР НА ГОДИНАТА? Не само што сме го користеле, туку замешана е и вештачката интелигенција…

+инфо - 21.11.2023

А зошто не велиме дека вештачката интелигенција згрешила, туку дека, ете, халуцинирала? Според Хенри Шевлин, ВИ етичар на Универзитетот Кембриџ, тоа е затоа што ние веќе имаме тенденција да ја сметаме вештачката интелигенција како еден вид на ...

Овие ексклузивни карактеристики доаѓаат на iPhone 16

USB - 20.11.2023

Новите извештаи сугерираат дека серијата iPhone 16 ќе пристигне следната година со ексклузивни функции за генеративна вештачка интелигенција. Извештајот на аналитичарот Марк Гурман сугерира дека Apple полека ја развива верзијата на софтверот iOS 18 ...

Германија, Италија и Франција заеднички ќе ја регулираат вештачката интелигенција

Н.Македонија - 22.11.2023

Франција, Германија и Италија постигнаа договор за заедничко регулирање на вештачката интелигенција (ВИ), покажува заедничкиот документ до кој дојде „Ројтерс“, што се очекува да ги забрза преговорите на европско ниво.