TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарскиот историчар Атанасов: Ние сме заробеници на национализмот

Deutsche Welle - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности. Помирувањето со минатото е неизбежно, пишува Димитар Атанасов.

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Бриф - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Бугарскиот историчар Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Либертас - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Бизнис Вести - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Бугарски историчар: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Сител - 06.12.2021

Проблемот со Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, нагласувајќи дека ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Нова ТВ - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Канал5 - 06.12.2021

Проблемот со Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, наведува бугарскиот историчар. Проблемот со Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски ...

Бугарски историчар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Frontline - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

БУГАРСКИОТ ИСТОРИЧАР СЕ ОСМЕЛИ ЈАВНО ДА ПРИЗНАЕ Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

+инфо - 06.12.2021

Тој посочува дека сегашниот парламентарен состав на бугарското Собрание е обременет со огромни очекувања од јавноста. Народното собрание веќе ја одржа првата седница, но според него, едно е сигурно во оваа фаза, а тоа е дека популизмот сè уште ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Опсервер - 06.12.2021

– Проблемот со Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, нагласувајќи дека ...

Бугарски историчар: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Вечер Прес - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Бугарскиот историчар се осмели да признае јавно: Не може да се одржи тврдењето дека македонскиот јазик и нација се ...

Press24 - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

24Инфо - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

Кајгана - 06.12.2021

Софија, 6 декември 2021 (МИА) – Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче ...

Димитар Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

CivilMedia - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Бугарски историчар: Неодржлив е аргументот дека македонската нација е вештачки создадена

Нетпрес - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, ...

Бугарски историчар за ДВ: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

360 степени - 06.12.2021

Проблемот со Северна Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, вели бугарскиот историчар Атанасов За македонскиот јазик, тој нагласува дека е конструиран на ...

Димитар Атанасов: Помирувањето со минатото е неизбежно

MakPress - 06.12.2021

Проблемот со Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче Веле на бугарски јазик, нагласувајќи дека ...

Атанасов: Неодржливо е тврдењето дека македонскиот јазик и нација се вештачки

24 Вести - 06.12.2021

Проблемот со Македонија е резултат на целосното одбивање на низа бугарски влади да формулираат државна политика адекватна на новите реалности, оценува бугарскиот историчар Димитар Атанасов анализа за Дојче веле, нагласувајќи дека „помирувањето со ...