TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новиот состав на Бундестагот ќе ги чини Германците повеќе за 60 милиони евра

+инфо - 16.05.2018

Според нацрт-буџетот за годинава, трошоците на Бундестагот ќе се зголемат за 9.8 отсто и ќе изнесуваат 955.64 милиони евра. Најголем дел од буџетот се однесува на соработниците на пратениците кои ќе чинат 240 милиони евра.

Бундестагот годинава ќе потроши над 955 милиони евра

А1 On - 16.05.2018

Нoвиот состав на германскиот Парламент е со рекорден број пратеници и ќе ги чини даночните обврзници 60 милиони евра годишно повеќе отколку досега, обајви „Билд“. Според нацрт пресметките, трошоците на Бундестагот ќе се зголемат за 9,8 отсто и во ...

Новиот состав на Бундестагот ќе ги чини Германците 60 милиони евра повеќе

Макфакс - 16.05.2018

Новиот состав на германскиот парламент, Бундестаг, со рекорден број на пратеници, годишно ќе ги чини даночните обврзници 60 милиони евра повеќе отколку порано, пишува „Билд“. Според нацрт пресметките за тековната година, трошоците на Бундестагот ќе ...

Меѓународна парламентарна стипендија на Германскиот бундестаг за 2019 година

Академик - 15.05.2018

Министерството за образование и наука информира дека е во тек конкурсот за доделување стипендија за престој во Германскиот бундестаг во траење од 5 месеци, односно од 1 март до 31 јули 2019 година.

Новиот состав на Бундестагот ќе ги чини повеќе Германците

Н.Македонија - 16.05.2018

Нoвиот состав на германскиот Парламент е со рекорден број пратеници и ќе ги чини даночните обврзници 60 милиони евра годишно повеќе отколку досега, објави „Билд“. Според нацрт пресметките, трошоците на Бундестагот ќе се зголемат за 9,8 отсто и во ...

Новиот состав на Бундестагот ќе ги чини Германците 60 милиони евра повеќе

Точка - 16.05.2018

Новиот состав на германскиот парламент, Бундестаг, со рекорден број на пратеници, годишно ќе ги чини даночните обврзници 60 милиони евра повеќе отколку порано, пишува „Билд“. Според нацрт пресметките за тековната година, трошоците на Бундестагот ќе ...