TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почина Љубиша никодиновски-биш, еден од основачите на МОТ

Сакам да кажам - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски-Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите на фестивалот Млад отворен театар (МОТ) во 1976. Тој е еден од основачите и прв генерален секретар на Македонскиот центар на ИТИ-Унеско.

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

MakPress - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот “Кај Свети Никита Голтарот” и во ...

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, еден од основачите на МОТ

Република - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски-Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ) во 1976. Творештвото на Никодиновски – Биш е богато.

ПОЧИНА ЉУБИША НИКОДИНОВСКИ БИШ Беше актер и основач на МОТ

+инфо - 10.08.2022

Биш се занимаваше со и театарска критика и есеистика, а бил и раководител на театри. Автор е на бројни статии и студии од областа на театарот, а во 2009 ја објави книгата „Алтернативниот театар во Македонија“.

Почина Љубиша Никодиновски-Биш, еден од основачите на Млад отворен театар

Независен - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски-Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ) во 1976. Тој е еден од основачите и прв генерален секретар на Македонскиот центар на ИТИ-Унеско.

Тажна вест: Почина Љубиша Никодиновски – Биш, еден од основачите на MOT

Вистина.мк - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски-Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ) во 1976. Тој е еден од основачите и прв генерален секретар на Македонскиот центар на ИТИ-Унеско.

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, еден од основачите на МОТ

360 степени - 10.08.2022

Автор е на голем број статии и студии од областа на театарот, а во 2009 година, во издание на „Магор” излезе од печат и неговата книга „Алтернативниот театар во Македонија” Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од ...

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

МКД - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот "Кај Свети Никита Голтарот" и во ...

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

Курир - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот “Кај Свети Никита Голтарот” и во ...

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

Либертас - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот “Кај Свети Никита Голтарот” и во ...

Почина Љубиша Никодиновски-Биш, еден од основачите на „Млад отворен театар“

Вечер Прес - 10.08.2022

На 73-годишна возраст почина Љубиша Никодиновски-Биш (1949-2022), театарски актер и продуцент, долгогодишен селектор на фестивалот „Млад отворен театар“ (МОТ) и еден од неговите основачи во 1976 година. Творештвото на Никодиновски-Биш е богато.

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

Опсервер - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот “Кај Свети Никита Голтарот” и во ...

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

Нетпрес - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот „Кај Свети Никита Голтарот” и во ...

Почина Љубиша Никодиновски–Биш, театарски актер, продуцент и еден од основачите на МОТ

4NEWS - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот “Кај Свети Никита Голтарот” и во ...

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер, продуцент и еден од основачите на МОТ.

Во Центар - 10.08.2022

Почина Љубиша Никодиновски – Биш, театарски актер и продуцент и еден од основачите и долгогодишен селектор на фестивалот Млад отворен театар (МОТ). Никодиновски – Биш како тетарски актер работел во театарот “Кај Свети Никита Голтарот” и во ...