TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Да се најдат решенија прифатливи за двете страни, договориле Заев и Борисов во телефонски разговор

Сакам да кажам - 27.09.2020

Историските комисии треба да изнајдат заеднички решенија прифатливи за двете страни, заклучиле премиерот Зоран Заев и бугарскиот премиер Бојко Борисов, во вечерашниот телефонски разговор. „Во телефонскиот разговор се дискутираше и за организација на ...

Борисов до Заев: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија

МКД - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија, истакнал бугарскиот премиер Бојко Борисов во денешниот телефонски разговор со претседателот на Владата Зоран Заев.

Борисов до Заев: Бугарија ја поддржува европската иднина на Македонија

Независен - 27.09.2020

Илустрација Македонскиот и бугарскиот премиер денеска телефонски разговараа за повеќе теми од соработката меѓу двете земји, како и за организирањето на посетата на Зоран Заев на Бугарија. Според соопштението од Владата, фокусот на разговорот меѓу ...

Заев и Борисов телефонски разговараа за билатералните односи

Нова ТВ - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Телефонски разговор Заев-Борисов: Бугарија останува доследна на поддршката на Македонија кон ЕУ

360 степени - 27.09.2020

Интеграцијата на регионот во ЕУ, Берлинскиот процес и подготовките за претстојниот главен самит кој ќе се одржи во текот на ноември во Софија биле во фокусот на телефонскиот разговор попладнево меѓу премиерите на Северна Македонија и Бугарија, Зоран ...

Заев и Борисов разговарале телефонски: Историските комисии да најдат решенија прифатливи за сите

Фактор - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија, му рекол премиерот на Бугарија Бојко Борисов на премиерот Зоран Заев во денешниот телефонски разговор. Од кабинетот на премиерот велат дека Борисов и Заев изразиле ...

Телефонски разговор на премиерите Заев и Борисов

Канал5 - 27.09.2020

Премиерите на Република Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање ...

Заев наскоро ќе ја посети Бугарија, деталите ги договарале со Борисов преку телефон

+инфо - 27.09.2020

„Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање кое е особено важно за зајакнување на регионалната соработка и интеграција на регионот во ЕУ, како и подготовките за претстојниот главен самит кој ќе се одржи во ...

Телефонски разговор на премиерите Заев и Борисов

Press24 - 27.09.2020

Премиерите на Република Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање ...

Телефонски разговор на премиерите Заев и Борисов

Сител - 27.09.2020

Во телефонски разговор премиерите на Република Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев телефонски разговарал со Борисов за неговата претстојна посета на Бугарија

А1 On - 27.09.2020

Македонскиот премиер Зоран Заев и бугарскиот Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање кое е особено важно за ...

Телефонски разговор на премиерите Заев и Борисов

Бриф - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Телефонски разговор Заев-Борисов: Бугарија останува доследна на поддршката на Македонија кон ЕУ

Либертас - 27.09.2020

Интеграцијата на регионот во ЕУ, Берлинскиот процес и подготовките за претстојниот главен самит кој ќе се одржи во текот на ноември во Софија биле во фокусот на телефонскиот разговор попладнево меѓу премиерите на Северна Македонија и Бугарија, Зоран ...

Заев и Борисов телефонски разговараа за соработка меѓу двете земји

Слободен Печат - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев-Борисов: Двете земји остануваат ангажирани во спроведување на Договорот за пријателство, со бугарска поддршка за ...

CivilMedia - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев и Борисов разговараа телефонски: Историските комисии треба да најдат решенија прифатливи за двете страни

Макфакс - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Телефонски разговор Заев-Борисов: Историските комисии да најдат заеднички решенија

Фокус - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговарале за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев и Борисов разговараа телефонски: Историските комисии треба да најдат решенија прифатливи за двете страни

Опсервер - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на С.Македонија

Локално - 27.09.2020

Премиерите на С. Македонија и Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговарале за повеќе области на соработка меѓу двете земји,соопштија од Владата. Во фокусот на разговорот бил Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев и Борисов разговараа телефонски: Историските комисии треба да најдат решенија прифатливи за двете страни

Вечер - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев-Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката за Северна Македонија

Р.С.Европа - 27.09.2020

Интеграцијата на регионот во ЕУ, Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање, како и подготовките за претстојниот главен самит кој ќе се одржи во текот на ноември во Софија биле во фокусот на телефонскиот разговор попладнево меѓу ...

Телефонски разговор Заев – Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија

iPortal - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Телефонски разговор на премиерите Заев и Борисов

ММС - 27.09.2020

Премиерите на Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговарале за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање кое е ...

Заев и Борисов разговараа телефонски: Историските комисии треба да најдат решенија прифатливи за двете страни

24Инфо - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. „Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Важен телефонски разговор меѓу премиерот Заев и бугарскиот премиер Бојко Борисов: Двете земји остануваат ангажирани во ...

Поглед - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно ...

Заев пред посетата на Софија, со Борисов телефонски ги договарале деталите

Нетпрес - 27.09.2020

Премиерите на Република Северна Македонија и на Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји, соопшти Владата.

Телефонски разговор Заев – Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на С.Македонија

ТВ21 - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија, истакнал бугарскиот премиер Бојко Борисов во денешниот телефонски разговор со претседателот на Владата Зоран Заев.

Борисов до Заев: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Македонија

Магазин - 27.09.2020

Македонскиот и бугарскиот премиер денеска телефонски разговараа за повеќе теми од соработката меѓу двете земји, како и за организирањето на посетата на Зоран Заев на Бугарија! Двајцата премиери разговарале и за заедничката соработка во заштитата од ...

Телефонски разговор Заев – Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на С.Македонија

4NEWS - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија, истакнал бугарскиот премиер Бојко Борисов во денешниот телефонски разговор со претседателот на Владата Зоран Заев.

Историските комисии треба да најдат решенија прифатливи за двете страни

Н.Македонија - 27.09.2020

Премиерите на Македонија и на Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов, денеска телефонски разговараа за повеќе области на соработка меѓу двете земји. – Во фокусот на разговорот беше Берлинскиот процес и заедничкото успешно претседавање кое е особено ...

Телефонски разговор Заев – Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на С.Македонија

Опсервер - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија, истакнал бугарскиот премиер Бојко Борисов во денешниот телефонски разговор со претседателот на Владата Зоран Заев.

Телефонски разговор Заев – Борисов: Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на С.Македонија

Вечер Прес - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Северна Македонија, истакнал бугарскиот премиер Бојко Борисов во денешниот телефонски разговор со претседателот на Владата Зоран Заев.

Заев телефонски се слушнал со Бојко Борисов, се договарала заедничка средба во Софија

MakPress - 27.09.2020

Бугарија останува доследна во поддршката на европската иднина на Македонија, истакнал бугарскиот премиер Бојко Борисов во денешниот телефонски разговор со претседателот на Владата Зоран Заев.