Саке е можеби појапонско од светски познатото суши. Се приготвува во неколку века стари планински магацини, се пие во пабови наречени изакаја и се точи на свадби. УНЕСКО сега го вклучи оризовото вино на својата листа на нематеријално културно ...
Од 2-7 декември во Асунсион, Парагвај, се одржува 19-тата сесија на Меѓувладиниот комитет за заштита на нематеријалното културно наследство. Денес, 5 декември, е изгласан заедничкиот македонско-турски предлог за на листата на ова наследство да се ...
Јапонските претставници на состанокот на УНЕСКО во Парагвај ја одбележаа пригодата со дегустација на саке. Производителите на саке се надеваат дека признанието на УНЕСКО ќе го зголеми неговиот извоз и ќе го заживее интересот дома.
УНЕСКО во средата го призна јапонскиот древен процес на варење саке како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе поттикне глобален интерес за традиционалното оризово вино, чие производство во Јапонија ослабело.
Јапонскиот древен процес на подготовка на пијалакот саке беше признат од УНЕСКО во средата како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе го зајакне глобалниот интерес за традиционалното оризово вино, чија ...
Древната јапонска култура процес на подготовка на саке е признаена од УНЕСКО како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе поттикне интерес за традиционалното оризово вино, како на светско ниво, така и во ...
Древната јапонска култура процес на подготовка на саке е признаена од УНЕСКО како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе поттикне интерес за традиционалното оризово вино, како на светско ниво, така и во ...
На состанокот на Меѓувладиниот комитет за заштита на нематеријалното културно наследство, кој се одржува во Асунсион, Парагвај, унгарскиот чардаш и јапонскиот саке беа додадени на листата на УНЕСКО.
Јапонскиот древен процес на подготовка на пијалакот саке беше признат од УНЕСКО во средата како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе го зајакне глобалниот интерес за традиционалното оризово вино, чија ...
Јапонскиот древен процес на подготовка на пијалакот саке беше признат од УНЕСКО во средата како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе го зајакне глобалниот интерес за традиционалното оризово вино, чија ...
Древната јапонска култура процес на подготовка на саке е признаена од УНЕСКО како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе поттикне интерес за традиционалното оризово вино, како на светско ниво, така и во ...
Древната јапонска култура процес на подготовка на саке е признаена од УНЕСКО како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе поттикне интерес за традиционалното оризово вино, како на светско ниво, така и во ...
Секоја година, отприлика ова време, УНЕСКО заседава за да разгледа и усвои предлози за нови елементи на листата на заштитено наследство на планетата. Лани на неа се најдоа италијанското оперско пеење, бабиците од Кипар, Германија и Словенија, како и ...
Секоја година, отприлика ова време, УНЕСКО заседава за да разгледа и усвои предлози за нови елементи на листата на заштитено наследство на планетата. Лани на неа се најдоа италијанското оперско пеење, бабиците од Кипар, Германија и Словенија, како и ...
Древната јапонска култура процес на подготовка на саке е признаена од УНЕСКО како „нематеријално културно наследство“, за што производителите се надеваат дека ќе поттикне интерес за традиционалното оризово вино, како на светско ниво, така и во ...