TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бектеши: Нема да се продолжува мерката за гарантирани цени

Алсат-М - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

„Фајненс тинк“: Субвенционирањето на струја и замрзнувањето на цените треба да привршува

Слободен Печат - 27.02.2024

Дали владините мерки за справување со кризата со цените на храната и енергијата ги заштитија граѓаните? Ова е прашањето на кое опдговор во својата анализа побара Институт за економски истражувања и политики „Фајненс тинк“ Мерките што ги спроведуваше ...

„Фајнанс тинк“: Кој најмногу искористи од владините антикризни мерки

Независен - 27.02.2024

Досегашните три пакети мерки во вредност од над 1,4 милијарди евра со кои Владата се справуваше со енергетската и со ценовната криза во земјава, во одреден дел влијаеле позитивно врз доходот на домаќинствата, но на почетокот, кога повеќето од ...

ДА СЕ ОДМРЗНАТ ИЛИ ТРАЈНО ДА СЕ РЕГУЛИРААТ ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА? Бизнисмените против, експертите бараат да се заштити ...

+инфо - 26.02.2024

Завршувањето на мерката може да значи задоцнета инфлација и намалена желба за инвестиции кај компаниите, велат економисти и експерти. Дел од нив предлагаат да се воведат регулирани цени за животно значајните производи.

Кој гарантира дека од први цените на храната нема да отидат до плафон!?

Денар - 26.02.2024

До крајот на оваа недела се очекува пратениците да го донесат долго очекуваниот Закон за забрана на нефер трговски практики. Надлежните веќе истакнаа дека со неговото стапување во сила, ќе престане важноста на владината мерка во трговијата за ...

Кој гарантира дека од први цените на храната нема да отидат до плафон!?

Точка - 26.02.2024

До крајот на оваа недела се очекува пратениците да го донесат долго очекуваниот Закон за забрана на нефер трговски практики. Надлежните веќе истакнаа дека со неговото стапување во сила, ќе престане важноста на владината мерка во трговијата за ...

Бектеши: Нема да се продолжува мерката за гарантирани цени, ќе се чека законот за забрана на нефер трговски практики

ТВ21 - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

Нема да се продолжи мерката за гарантирани цени

Нова ТВ - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

Од 1. март нема да важи мерката за гарантирани цени

Локално - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на Законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...