TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Руската војска веќе 12 години држи на око торба што во вселената ја изгубила астронаутка на НАСА

Руска реч - 25.02.2020

Како што соопшти Главниот центар за извидување на ситуацијата во вселената, сите објекти на вселенскиот отпад се каталогизирани и се наоѓаат под надзор на контролата на вселенскиот простор.

Русите и по 12 години сѐ уште ја следат торбата што американска астронаутка случајно ја испушти во вселената (ВИДЕО)

365 - 25.02.2020

Се следи буквално секое парче вселенски отпад во вселената, соопштуваат од Главниот центар за извидување на ситуацијата во вселената, во состав на Воздушно-космичките сили на Русија. Сите објекти на вселенскиот отпад се каталогизирани и се под ...

Почина големата научничка: Ја нарекуваа “човечки компјутер”, а без неа НАСА не би била она што е денес

Точка - 25.02.2020

Познатата математичарка која работеше во НАСА, Кетрин Џонсон, почина вчера на 101 година. Веста за нејзината смрт ја потврди и НАСА на официјалниот Твитер профил, нарекувајќи ја Џонсон “највлијателна личност”, јавува “BBC”.

Почина Кетрин Џонсон, црномуреста математичарка заслужна за првите мисии во вселената

Сакам да кажам - 24.02.2020

Легендарната математичарка на НАСА, Кетрин Џонсон, една од најзаслужните за првите американски мисии во вселената, почина на 101 година. Таа беше дел од групата црномурести научнички познати под името Скриени фигури, чија историска улога беше ...

Почина големата жена научник: Ја нарекуваа “човечки компјутер”

USB - 25.02.2020

Познатата математичарка која работеше во НАСА, Кетрин Џонсон, по чина вчера на 101 годишна возраст. Веста за нејзината смрт ја потврди и НАСА на официјалниот Твитер профил, нарекувајќи ја Џонсон “највлијателна личност”, јавува “BBC”.

Руската војска веќе 12 години држи на око торба што во вселената ја изгубила астронаутка на НАСА

USB - 26.02.2020

Како што соопшти Главниот центар за извидување на ситуацијата во вселената, сите објекти на вселенскиот отпад се каталогизирани и се наоѓаат под надзор на контролата на вселенскиот простор.