TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шаќири: Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1 717 лица

24Инфо - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131 183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1332 институции. Од вкупниот број, 19 594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

Минимално намалување на јавниот сектор во однос на 2019 година, 54 отсто од вработените во администрација се жени, МИОА ...

ММС - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор во 2020 изнесува 131.183 лица, што е за 1.717 лица помал од претходната 2019 година. Од вработените во јавниот сектор, 54 отсто се жени, а 45,17 отсто се мажи.

Бројот на вработени во јавниот сектор лани изнесувал 131.183 и е намален за 1.717 во однос на 2019

Мета - 08.04.2021

Бројот на вработени во 1.332 институции во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 изнесува 131.183 лица, истакна на денешната прес-конференција министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Агенцијата за администрација во годишниот извештај нотира низа проблеми

Академик - 08.04.2021

Годишниот извештај на Агенцијата за администрација е пред пратениците. Во извештајот на Агенцијата се посочува дека комисиите за селекција на кандидати и Комисијата за одлучување по жалби и приговори на административните службеници во втор степен, ...

Прес-конференција на министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири за презентација на Годишниот ...

24Инфо - 08.04.2021

Ве известуваме дека денеска, 08.04.2021 година (четврток) со почеток во 11:30 часот, прес-конференција ќе одржи министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири на која ќе го презентира Годишниот извештај од регистарот на ...

Бројот на вработени во јавниот сектор изнесува 131.183 лица

еМагазин - 08.04.2021

Бројот на вработени во 1.332 институции во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 изнесува 131.183 лица, истакна на денешната прес-конференција министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Шаќири: Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1 717 лица

Слободен Печат - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131 183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1 332 институции. Од вкупниот број, 19 594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

Шаќири: Во јавниот сектор работат 131.183 лица, за една година бројот на вработени намален за 1.717 лица

Независен - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131.183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1.332 институции. Од вкупниот број, 19.594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

Шаќири: Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1 717 лица

Frontline - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131 183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1332 институции. Од вкупниот број, 19 594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

Шаќири: Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1 717 лица

Опсервер - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131 183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1332 институции. Од вкупниот број, 19 594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

За 1.717 лица намален бројот на вработени во јавниот сектор

ТВ21 - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131 183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1332 институции. Од вкупниот број, 19 594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

Шаќири: Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1 717 лица

Либертас - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131 183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1332 институции. Од вкупниот број, 19 594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

Шаќири: Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1.717 лица

CivilMedia - 08.04.2021

Бројот на вработени во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2020 година изнесува 131.183 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во 1332 институции. Од вкупниот број, 19.594 лица биле вработени во Армијата, МВР, Агенцијата за национална ...

ВЛАСТА СЕ „КОЛНЕШЕ“ НА ШТЕДЕЊЕ, АМА ВРАБОТУВАЊАТА НЕ ГИ СТОПИРА - лани имло 1.500 нови приеми во јавниот сектор

Фактор - 08.04.2021

И во пандемиска година не престанале вработувањата на државни јасли. Полнењето со нови работници во институциите на државната и во локалната власт си продолжило уредно, иако заради пандемијата еден период биле стопирани постапките.