TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто централните банки ги зголемуваат каматните стапки за да ја спречат инфлацијата?

Пари - 16.08.2022

Растат цените на струја, дизел, зеленчук, интернет, хотели, летови, а сега растат и каматните стапки. Војната во Украина, заклучувањата во Кина, постојаниот пад на електричната енергија и нарушените производни синџири наиде на огромна побарувачка на ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

Независен - 16.08.2022

Турција – Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

Бизнис Вести - 16.08.2022

Минатиот месец Турција објави инфлација од речиси 80 отсто на годишна ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

Опсервер - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

Курир - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

А1 On - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската цен трална банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Инфлацијата во Турција над 80 отсто, Ердоган не дозволува зголемување на каматните стапки

24 Вести - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската Централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка , јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

Сител - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

MakPress - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

ТВ21 - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

4NEWS - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Дали конечно турската централна банка ќе ја зголеми основната каматна стапка со цел намалување на енормната инфлација!?

Банкарство.мк - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, пренесува турската државна телевизија „ТРТ Хабер”. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка в четврток пак ќе одлучува за висината на каматите

Денешен - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Инфлацијата во Турција надмина 80 отсто,

Вечер Прес - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската Централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно ќе одлучува за каматните стапки в четврток

Во Центар - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Инфлацијата во Турција над 80 отсто, Ердоган не дозволува зголемување на каматните стапки

Либертас - 16.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската Централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...

Турската централна банка повторно одлучува за каматните стапки

Р.С.Европа - 17.08.2022

Комитетот за монетарна политика на турската централна банка на 18 август ќе одлучи дали ќе ја промени главната каматна стапка, јави турската државна телевизија ТРТ Хабер. Банката од почетокот на годината ја задржа основната каматна стапка ...