TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Instagram воведува функција против фотографии со вознемирувачки содржини

Иновативност - 11.10.2018

Instagram додаде функција против вознемирување користејќи вештачка интелигенција за скенирање на фотографиите за да идентификува евентуално проблематични содржини. Таа функција автоматски ги препознава елементите на вознемирување и известува за ...

„Инстаграм“ ја зајакнува борбата против вознемирувањето

Факултети - 11.10.2018

„Инстаграм“ додаде функција против вознемирување, користејќи вештачка интелигенција за скенирање на фотографии за да ги идентификува евентуално проблематичните содржини. Оваа функција автоматски ги препознава елементите на вознемирување и известува ...

Инстаграм ја засилува борбата против вознемирувачката содржина

USB - 10.10.2018

Инстраграм има нова функција со која ќе се бори против вознемирувачката содржина која корисниците ја прикачуваат на оваа социјална мрежа, а тоа ќе го прави преку користење на вештачка интелигенција за скенирање на фотографии со што ќе ја ...

„Инстаграм“ ја зголемува борбата против вознемирувањето

Макфакс - 10.10.2018

Апликацијата за објавување на фотографии во сопственост на Фејсбук, додаде функција против вознемирување, користејќи вештачка интелигенција за да ги скенира фотографиите со цел да се идентификува можна проблематична содржина.

Инстаграм ја зголемува борбата против вознемирувањето

Денар - 10.10.2018

Апликацијата за објавување на фотографии, во сопственост на Фејсбук, додаде функција против вознемирување, користејќи вештачка интелигенција за да ги скенира фотографиите со цел да се идентификува можна проблематична содржина.

„Инстаграм“ ја зголемува борбата против вознемирувањето

Шеталиште - 11.10.2018

Апликацијата за објавување фотографии, во сопственост на „Фејсбук“, додаде функција против вознемирување користејќи вештачка интелигенција за да ги скенира фотографиите со цел да се идентификува можна проблематична содржина.