TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Павлопулос: Нашиот сосед треба да го смени Уставот

Алсат-М - 17.05.2018

Грчкиот претседател Прокопис Павлопулос, го повтори ставот дека евентуалниот договор за името ќе треба да го елиминира иредентизмот, бидејќи според него, Грција не може да дозволи да постојат иредентистички тензии и фалсификување на историјата.

Павлопулос: Уставни измени мора да има, зошто со Меѓународен договор ќе го прекршат самиот Устав

Фокус - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос против меѓународен договор без уставни измени за името

Р.С.Европа - 17.05.2018

Грчкиот претседател Прокопис Павлопулос изјави дека промена на Уставот е предуслов за решение за спорот за името, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната ...

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Телма - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Нашата соседна земја треба да го смени Уставот

Стандард - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Слободен Печат - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Курир - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Локално - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Промена на Уставот е предуслов за решение

Макфакс - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја. Ова е ставот на грчкиот претседател Прокопис Павлопулос кој го ...

Грчкиот претседател Павлопулос: Уставот на соседната земја содржи име кое не е прифатено, тоа треба да се смени

еМагазин - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

+инфо - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

А1 On - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени – прекршување на Уставот

МКД - 17.05.2018

„Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што меѓународен договор без уставни измени донесува и одговорност за премиерот на соседната земја", смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

24 Вести - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Канал5 - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Канал 77 - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја – порача грчкиот претседател, Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Меѓународен договор без уставни измени го прекршува самиот Устав

Либертас - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што Меѓународен договор без уставни измени носи и одговорност за премиерот на соседната земја, смета грчкиот претседател Прокопис Павлопулос.

Павлопулос: Промена на Уставот е предуслов за решение

Точка - 17.05.2018

Промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што меѓународен договор, без уставни измени, носи и одговорност за премиерот на соседната земја. Ова е ставот на грчкиот претседател Прокопис Павлопулос што го ...

Павлопулос: Нашата соседна земја треба да го смени Уставот

Фактор - 17.05.2018

Грчкиот претседател Прокопис Павлопулос вели дека промена на Уставот е предуслов за решение, но и обврска кон владеењето на правото, затоа што меѓународен договор, без уставни измени, носи и одговорност за премиерот на соседната земја.