TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Затворени училиштата во Словенија поради штрајк на наставниците

Макфакс - 14.02.2018

Повеќето училишта во Словенија ги затворија вратите, откако 38.000 наставници во земјата одлучија да излезат на еднодневен штрајк, барајќи повисоки плати, објави „Ројтерс“. Повеќе од 15.000 наставници се очекува да се соберат во центарот на Љубљана ...

Штрајк на просветните работници во Словенија

Алфа - 14.02.2018

Во организација на Синдикатот на вработените во образованието и науката (СВИЗ) денеска во Словенија се одржува штрајк на професорите, наставниците и останатите работници во образовниот сектор.

Штрајк на просветните работници во Словенија

Радио МОФ - 14.02.2018

Во Словенија денеска се одржува штрајк на професорите, наставниците и сите работници во образовниот сектор, а училиштата утринава останаа затворени. Според Синдикатот на вработените во образованието и науката , кој е организатор на штрајкот, во него ...

Штрајк на просветните работници во Словенија

А1 On - 14.02.2018

Во организација на Синдикатот на вработените во образованието и науката (СВИЗ) денеска во Словенија се одржува штрајк на професорите, наставниците и останатите работници во образовниот сектор.

На државните службеници ќе им се исплати степенот на кариера

Телма - 13.02.2018

Владата се согласи да го исплати степенот на кариера на илјадници државни и јавни службеници. На оние кои се решиле стекнато право на додаток да го остваруваат со тужба, ќе им се понуди спогодба со што ќе им се признае степенот на кариера што го ...

Затворени училиштата во Словенија поради на наставниците

Вечер - 14.02.2018

Повеќето училишта во Словенија ги затворија вратите, откако 38.000 наставници во земјата одлучија да излезат на еднодневен штрајк, барајќи повисоки плати, објави „Ројтерс“. Повеќе од 15.000 наставници се очекува да се соберат во центарот на Љубљана ...

Штрајк на просветните работници во Словенија

CivilMedia - 14.02.2018

Во Словенија денеска се одржува штрајк на професорите, наставниците и сите работници во образовниот сектор, а училиштата утринава останаа затворени. Според организаторите, Синдикатот на вработените во образованието и науката, на штрајкот се вклучиле ...

Штрајк на просветните работници во Словенија

+инфо - 14.02.2018

СВИЗ се закани со радикализација на штрајкот, доколку Владата не прифати преговори за синдикалните барања. Во организација на Синдикатот на вработените во образованието и науката (СВИЗ) денеска во Словенија се одржува штрајк на професорите, ...

Техничка грешка или промена на ставот на ССМ за старосната граница за пензии

24 Вести - 12.02.2018

Дали службите во Сојузот на синдикати направиле техничка грешка или пак претседателот Дарко Димовски за само два дена го смени мислењето? Викендов ССМ објави дека дава поддршка за постепено зголемување на старосната граница за пензионирање, како ...

УПОЗ:Манчевски ни укажа дека сите административци ќе останат на работа

Нова ТВ - 12.02.2018

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво со нивна согласност, би биле преземени кај работодавач ...

Средба на Сидикатот на УПОЗ и министерот Манчевски: Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат работните места

А1 On - 12.02.2018

На барање на Синдикатот на УПОЗ, Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска одржа работна средба со претставници на Синдикатот. Оваа средба која претставува продолжување на воспоставениот социјален дијалог со ...

Штрајк на полицијците во Словенија, бараат плати повисоки за 220 евра

Сител - 12.02.2018

- Полицајците и останатите вработени припадници на Министерството за внатрешни работи на Словенија денеска почнаа штрајк, со барање за зголемување на платите за околу 15 отсто, што е прв во бранот штрајкови во јавниот сектор кои се најавени за оваа ...

Штрајк на полицијата во Словенија, бараат покачување на платите за 200 евра

А1 On - 12.02.2018

Барајќи зголемување на платите за околу 15 отсто, денеска на штрајк излегоа полицајците и останатите вработени во министерството за надворешни работи на Словенија. Ова е прв во бранот штрајкови во јавниот сектор најавени за оваа недела, како ...

Штрајк на полицијците во Словенија

МРТ - 12.02.2018

Синдикатот на полицијата на Словенија соопшти дека штрајкот ќе трае сѐ додека не се исполнат барањата. Полицајците и други вработени во Министерството за внатрешни работи на Словенија почнаа штрајк, со барање за зголемување на платите за околу 15 ...

Во Словенија почна „белиот“ штрајк на полицијата

Точка - 12.02.2018

Во Словенија од понеделникот утрото започна ткн. „бел“ штрајк на полицискиот персонал, но се претпоставува дека овој израз на незадоволство ќе се одвива така што нема да бидат загрозени основните должности и обврски во заштитата на граѓаните и ...

Затворени училиштата во Словенија поради штрајк на наставниците

Точка - 14.02.2018

Повеќето училишта во Словенија ги затворија вратите, откако 38.000 наставници во земјата одлучија да излезат на еднодневен штрајк, барајќи повисоки плати, објави „Ројтерс“. Повеќе од 15.000 наставници се очекува да се соберат во центарот на Љубљана ...

Уверување од Манчевски до УПОЗ: Административците ќе ги задржат работните места

+инфо - 12.02.2018

Ако има превработеност, работниците ќе се преземат од работодавач од реалниот сектор. Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, ...

Штрајк на полицајците во Словенија, бараат плати повисоки за 220 евра

CivilMedia - 12.02.2018

Полицајците и останатите вработени припадници на Министерството за внатрешни работи на Словенија денеска почнаа штрајк, со барање за зголемување на платите за околу 15 отсто, што е прв во бранот штрајкови во јавниот сектор кои се најавени за оваа ...

Штрајкува полицијата во Словенија, бара поголема плата

+инфо - 12.02.2018

Во моментов просечната плата на полициските службеници е околу 1.400 евра, а тие бараат зголемување за 200 до 220 евра. Барајќи зголемување на платите за околу 15 отсто, денеска на штрајк излегоа полицајците и останатите вработени во министерството ...

Штрајк на полицајците во Словенија

Орбис - 14.02.2018

Полицајците и други вработени во Министерството за внатрешни работи на Словенија почнаа штрајк, со барање за зголемување на платите за околу 15 насто, што е прв во бранот штрајкови во јавниот сектор најавени за оваа недела.

Во Словенија почна штрајк на полицијата

Локално - 12.02.2018

Во Словенија од понеделникот утрото започна ткн. „бел“ штрајк на полицискиот персонал, но се претпоставува дека овој израз на незадоволство ќе се одвива така што нема да бидат загрозени основните должности и обврски во заштитата на граѓаните и ...

Поради штрајк на наставниците затворени училиштата во Словенија

Денар - 14.02.2018

Повеќето училишта во Словенија ги затворија вратите, откако 38.000 наставници во земјата одлучија да излезат на еднодневен штрајк, барајќи повисоки плати, објави „Ројтерс“. Повеќе од 15.000 наставници се очекува да се соберат во центарот на Љубљана ...

УПОЗ добил уверување од МИОА: Сите вработени во администрација ќе ги задржат своите работни места

Press24 - 12.02.2018

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво со нивна согласност, би биле преземени кај работодавач ...

Словенечките полицајци протестираат за поголеми плати

Канал 77 - 12.02.2018

Полицајците и останатите вработени припадници на Министерството за внатрешни работи на Словенија денеска штрајкуваат барајќи зголемување на платите за околу 15 отсто, што е прв во бранот штрајкови во јавниот сектор кои се најавени за оваа недела ...

УПОЗ добил уверување од МИОА дека административците ќе ги задржат работните места

Либертас - 12.02.2018

Сите вработени во администрацијата ќе ги задржат своите работни места, а доколку анализата којашто се прави покаже дека во одредени случаи постои превработеност, одреден број вработени исклучиво со нивна согласност, би биле преземени кај работодавач ...