TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Практикантската работа ќе се уредува со закон

Сител - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Ако сте на пракса подолго од три месеци, ќе мора да ви плаќаат колку што е минималната плата ВИДЕО

+инфо - 14.09.2018

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, потенцираше дека со овој закон, кој за првпат се воведува во правната регулатива на Република Македонија, се пополнува една празнина и на одреден начин се решава јазот помеѓу знаењата и вештините и ...

Нови можности за младите - практикантската работа ќе се уредува со закон

Скопје инфо - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

(Видео) Анѓушев: Младите лица ќе стекнуваат практични вештини преку платена работа, а компаниите ќе добијат соодветен ...

Макфакс - 14.09.2018

Со законот за практиканство ќе се дефинираат правата и обврските на практикантите, млади лица од 15 до 29 години, како и на компаниите кои имаат потреба од ваков вид на кадар, порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Младите практично ќе со обучуваат преку платена работа, законски се регулира практиканството

Стандард - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Ако сте на пракса подолго од три месеци, ќе мора да ви плаќаат минимална плата (Видео)

Слободен Печат - 14.09.2018

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, потенцираше дека со овој закон, кој за првпат се воведува во правната регулатива на Република Македонија, се пополнува една празнина и на одреден начин се решава јазот помеѓу знаењата и вештините и ...

Практикантсвото законски се регулира- ќе се плаќа како работата

Нова ТВ - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

(ВИДЕО) Анѓушев: Младите лица ќе стекнуваат практични вештини преку платена работа, а компаниите ќе добијат соодветен ...

А1 On - 14.09.2018

Со законот за практиканство ќе се дефинираат правата и обврските на практикантите, млади лица од 15 до 29 години, како и на компаниите кои имаат потреба од ваков вид на кадар, порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Младите практично ќе со обучуваат преку платена работа, законски се регулира практиканството

Локално - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Се менува законот: Ќе им биде платена праксата на младите

Press24 - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Предлог-закон за практиканство: Младите ќе се обучуваат, а ќе бидат платени

ТВ21 - 14.09.2018

Денеска во Владата на Македонија се случи расправа за предлог-закон за практиканство. Се обратија вицепремиерот Кочо Анѓушев и министерката за труд и социјала Мила Царовска. Компаниите ќе ангажираат практиканти во период од еден до шест месеци.

Младите практично ќе со обучуваат преку платена работа, законски се регулира практиканството

Канал5 - 14.09.2018

Компаниите ќе може да ангажираат практиканти во период од еден до шест месеци. Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во ...

Практикантската работа ќе се уредува со закон

Студенти - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Младите практично ќе се обучуваат преку платена работа, законски се регулира практиканството

Факултети - 14.09.2018

Потребата за законско регулирање на практиканството произлегува од ограничениот опфат на лица преку мерки од оперативни планови, нагласи министерката за труд и социјала Мила Царовска Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за ...

Младите практично ќе се обучуваат преку платена работа (видео)

Либертас - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Практикантската работа ќе се уредува со закон

Вечер - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...

Практикантската работа ќе се уредува со закон

МК News - 14.09.2018

Можност младите да стекнат практично искуство во компаниите и за тоа да бидат платени, а тие, пак, да добијат кадар профилиран согласно нивните потреби, што ќе помогне во намалување на невработеноста кај овие лица, ќе овозможи законот за ...