TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со доградба на градинката во Градско зголемен капацитетот за згрижување на деца

MTM - 06.12.2018

Детската градинка „Кокиче“ во Градско е просторно проширена со што е зголемен капацитетот на деца кои може да се згрижат од сегашните 35 на 55. Градинката е проширена за уште 100 метри квадратни.

Со доградба на градинката во Градско зголемен капацитетот за згрижување на деца

Сител - 06.12.2018

Детската градинка „Кокиче“ во Градско е просторно проширена со што е зголемен капацитетот на деца кои може да се згрижат од сегашните 35 на 55. Градинката е проширена за уште 100 метри квадратни.

Градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче доби целосно нов објект

Локално - 05.12.2018

Градинката „Буба Мара“ добива целосно нов објект, со 8 занимални, вкупна површина од 1.500 квадратни метри и капацитет за згрижување од 270 деца. За оваа намена се издвоени 40 милиони денари од буџетот на Општина Аеродром.