TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СТУДЕНТИТЕ ДОБИЈА ДОБРИ ВЕСТИ - можеби се истите пари од државата, ама барем ќе ги добиваат неделно и ќе им биде ...

Фактор - 29.11.2023

Добра вест за стуидентите во земјава. Нема да имаат повеќе пари, ама ќе им биде полесно да ги трошат. Најдоцна од следниот семестар, субвенцираниот студентски оброк ќе се исплаќа на неделно ниво, односно наместо по 140 денари дневно, студентите во ...

Борис Гушевски е новиот претседател на УСС УКЛО

Радио МОФ - 29.11.2023

Борис Гушевски е новиот претседател на Универзитетското студентско собрание при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола (УСС УКЛО). „Гушевски е редовен студент во втора година на Технички факултет Битола – ТФБ.

Заостанатите стипендии да се исплаќаат од 15 декември, студентски оброк на неделно ниво – Што се зборуваше на средбата ...

Радио МОФ - 29.11.2023

Ретроактивната исплата на заостанатите стипендии која требаше да заврши до крајот на октомври, ќе започне најдоцна до 15 декември, а средствата за студентски оброк наместо на дневно, од следниот семестар студентите ќе го добиваат на неделно ниво.

Средба меѓу УСС УКИМ и МОН: субвенциониран оброк на неделно ниво, ретроактивна исплата на стипендиите до 15 декември

Мета - 29.11.2023

Ретроактивната исплата на заостанатите студентски стипендии ќе започне најдоцна до 15 декември. Вакво ветување добиле претставниците на Универзитетското студентско собрание на Универзитетот „Св.

Од следниот семестар наместо 140 дневно за оброк, студентите ќе добиваат 840 денари неделно

Слободен Печат - 29.11.2023

Најдоцна од следниот семестар, субвенцираниот студентски оброк ќе се исплаќа на неделно ниво, односно наместо по 140 денари дневно, студентите во понеделник ќе имаат на располагање 840 денари, средства што ќе можат да се трошат во текот на таа ...

Борис Гушевски избран за нов претседател на УСС УКЛО

Мета - 29.11.2023

Студентот Борис Гушевски е избран за нов претседател на Универзитетското студентско собрание на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ (УСС УКЛО) во Битола. Гушевски е студент во втора година на битолскиот Технички факултет.

Борис Гушевски нов студентски лидер на УКЛО Битола

Битола Њуз - 28.11.2023

Борис Гушевски, редовен студент во втора година на Техничкиот факултет во Битола е новиот лидер на студентите на Универзитетот “Св. Климент Охридски“ од Битола. Тој е избран со тајно гласање на конститутивната седница на Универзитетското студентско ...