TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ГЛЕДАЈ, ЧИТАЈ, СЛУШАЈ: Наградуван документарец на Новакова, последниот филм на Лукас Нола, премиера на „Демнејќи го ...

Рацин - 08.12.2023

За претстојниот викенд и за деновите од наредната недела ви препорачуваме театарска претстава, документарен и игран филм, концерт… Гледајте, читајте, слушајте… На 12 декември (вторник) со почеток од 20 часот во киното „Фросина“ во Младинскиот ...

Премиера на „Демнејќи го Годо“ од Драго Јанчар во Театар Комедија

Макфакс - 07.12.2023

На 12 декември (вторник), со почеток во 20 часот, на малата сцена на Театар Комедија ќе се случи премиерата на пиесата „Демнејќи го Годо“ од словенечкиот писател и драматург Драго Јанчар. Станува збор за прва копродукциска соработка помеѓу Турскиот ...

Премиера на „Демнејќи го Годо“ од Драго Јанчар во Театар Комедија

Опсервер - 07.12.2023

На 12 декември (вторник), со почеток во 20 часот, на малата сцена на Театар Комедија ќе се случи премиерата на пиесата „Демнејќи го Годо“ од словенечкиот писател и драматург Драго Јанчар. Станува збор за прва копродукциска соработка помеѓу Турскиот ...

Премиера на „Демнејќи го Годо“ од Драго Јанчар во Театар Комедија

Скопје1 - 07.12.2023

На 12 декември (вторник), со почеток во 20 часот, на малата сцена на Театар Комедија ќе се случи премиерата на пиесата „Демнејќи го Годо“ од словенечкиот писател и драматург Драго Јанчар. Станува збор за прва копродукциска соработка помеѓу Турскиот ...

Следната недела премиера на „Демнејќи го Годо“ во Театар Комедија

Скопје инфо - 07.12.2023

На 12 декември (вторник), со почеток во 20 часот, на малата сцена на Театар Комедија ќе се случи премиерата на пиесата „Демнејќи го Годо“ од словенечкиот писател и драматург Драго Јанчар. Станува збор за прва копродукциска соработка помеѓу Турскиот ...

„Демнејќи го Годо“ го напишав во време кога во Европа паѓаа последните диктатури, вели Словенецот Драго Јанчар по чиј ...

Република - 07.12.2023

Среќен сум што во Театар Комедија најдоа некаква кореспонденција со денешното време во мојот дамнешен текст, кој на прв поглед е нешто сосема поинакво од времето кога е создаден. Ова мало парче го напишав во време кога во Европа паѓаа последните ...

Премиера на „Демнејќи го Годо“ од Драго Јанчар во Театар Комедија

Република - 07.12.2023

На малата сцена на Театар Комедија вечерва во 20 часот премиерно ќе биде прикажана пиесата „Демнејќи го Годо“ од словенечкиот писател и драматург Драго Јанчар. Станува збор за прва копродукциска соработка меѓу Турскиот театар од Скопје и Театар ...

ГЛЕДАЈ, ЧИТАЈ, СЛУШАЈ: Наградуван документарец на Новакова, последниот филм на Лукас Нола, премиера на „Демнејќи го ...

Трн - 09.12.2023

На 12 декември (вторник) со почеток од 20 часот во киното „Фросина“ во Младинскиот културен центар (МКЦ) ќе се одржи специјална проекција на наградуваниот документарен филм „Молкот на разумот“ од Кумјана Новакова.