TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата формира тим за пренесување на повредените и телата на загинатите од Бугарија во Македонија

Р.С.Европа - 25.11.2021

Владата, на денешната седница, го задолжи Министерството за здравство да обезбеди соодветни амбулантни возила со кои повредените од автобуската несреќа во Бугарија ќе бидат пренесени во земјава.

Поделени задолженијата околу организацијата за преземање на повредените и за достојно пренесување на починатите во ...

24Инфо - 25.11.2021

На оваа своја седница Владата ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни работи ...

Филипче, Бочварски, Османи и Шахпаска се задолжени за враќањето на посмртните останки на загинатите во несреќата

Локално - 25.11.2021

На денешната своја седница Владата ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни работи ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Lider - 25.11.2021

Министерството за внатрешни работи е задолжено да обезбеди непречен премин со полициска придружба од границата со Бугарија до крајните дестинации. На оваа своја седница Владата ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Опсервер - 25.11.2021

ript> Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за ...

ПОГРЕБОТ ЌЕ ГО ПЛАТИ ВЛАДАТА Ќе се пратат возила за да ги донесат повредените и загинатите

+инфо - 25.11.2021

Министерството за внатрешни работи треба да обезбеди непречен премин со полициска придружба од границата со Бугарија до крајните дестинации на посмртните останки на загинатите во сообраќајната несреќа во Бугарија.

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Frontline - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Формирана работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Независен - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Формирана работна група за пренесување на повредените и починатите од несреќата во Бугарија

Н.Македонија - 25.11.2021

На вечеташната седница Владата ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни работи, ...

Формирана работна група за пренесување на повредените и починатите од несреќата во Бугарија

Точка - 25.11.2021

На вечерашната седница Владата ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни работи, ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Курир - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Државата ќе го плати транспортот на телата на загинатите во автобуската несреќа

Фокус - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

CivilMedia - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

За пренесување на повредените и починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија ќе се ангажира тим од Владата

МКД - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Вечер Прес - 25.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

Телма - 26.11.2021

Владата на денешната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

ТВ21 - 26.11.2021

Владата на вчерашната редовна 121 седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за ...

Владата формираше работна група за пренесување на починатите од сообраќајната несреќа во Бугарија

еМагазин - 26.11.2021

Владата на седница ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија, за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни работи, , а во која ...

Владата задолжи повеќе министерства да обезбедат достоен транспорт на починатите и повредените од Бугарија

Кумановски м. - 26.11.2021

На оваа своја седница Владата ја разгледа информацијата за планот за пренесување на повредените лица и на телата на починатите во сообраќајната несреќата во Бугарија за што е формирана работна група предводена од министерот за надворешни работи ...