TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најверојатно избегнат нов „шатдаун“

Deutsche Welle - 12.02.2019

На неколку дена пред истекот на преодното финансирање на голем број американски институции, преговарачите во спорот околу буџетот во САД, како што се вели, постигнале генерална согласност. Деталите сѐ уште не се познати.

Ќе се избегне ли уште едно затворање на владата на САД?

Р.С.Европа - 12.02.2019

Преговарачите во американскиот Конгрес синоќа изјавија дека постигнале договор за финансирање на безбедноста на границите. Тоа би спречило уште едно делумно затворање на владата, до кое може да дојде в саботата.

Трамп и Конгресот ги договараат парите за ѕидот

Локално - 12.02.2019

Републиканците и демократите во Конгресот на САД постигнаа основен договор за прашањата на граничната безбедност за да избегнат нова блокада на сојузната влада на 15-ти февруари. Ова го објави републиканскиот сенатор од Алабама, претседателот на ...

На повидок нова блокада на американската Администрација

24 Вести - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.

Преговорите во Конгресот во застој, се заканува нова блокада на федералната влада

Макфакс - 11.02.2019

Преговорите на републиканците и демократите во Конгресот на САД за прашањата за граничната безбедност, кои се во тек со цел да се спречи нова блокада на федералната влада, се во застој поради несогласувањата околу политиката за апсење и притвор на ...

Републиканците и демократите постигнаа договор за граничната безбедност на САД

Канал5 - 12.02.2019

Републиканците и демократите во конгресот на САД постигнаа договор за прашањата на граничната безбедност за да избегнат нова блокада на сојузната влада на 15-ти февруари. Ова го објави републиканскиот сенатор од Алабама.

На повидок нова блокада на американската Администрација

А1 On - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.

Преговорите во Конгресот во застој, се заканува нова блокада на федералната влада

24Инфо - 11.02.2019

Преговорите на републиканците и демократите во Конгресот на САД за прашањата за граничната безбедност, кои се во тек со цел да се спречи нова блокада на федералната влада, се во застој поради несогласувањата околу политиката за апсење и притвор на ...

Постои опасност од нова блокада на американската Администрација

+инфо - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.

Преговорите во Конгресот во застој, се заканува нова блокада на федералната влада

Точка - 11.02.2019

Преговорите на републиканците и демократите во Конгресот на САД за прашањата за граничната безбедност, кои се во тек со цел да се спречи нова блокада на федералната влада, се во застој поради несогласувањата околу политиката за апсење и притвор на ...

На повидок нова блокада на американската Администрација

Вечер - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.

Преговорите во Конгресот во застој, се заканува нова блокада на федералната влада

Centar - 11.02.2019

Преговорите на републиканците и демократите во Конгресот на САД за прашањата за граничната безбедност, кои се во тек со цел да се спречи нова блокада на федералната влада, се во застој поради несогласувањата околу политиката за апсење и притвор на ...

На повидок нова блокада на американската Администрација

Н.Македонија - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.

Преговорите во Конгресот во застој, се заканува нова блокада на федералната влада

Р.С.Европа - 11.02.2019

Преговорите на републиканците и демократите во Конгресот на Соединетите Држави за прашањата за граничната безбедност, кои се во тек со цел да се спречи нова блокада на федералната влада, се во застој поради несогласувањата околу политиката за апсење ...

На повидок нова блокада на американската Администрација

1tv - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.

На повидок нова блокада на американската Администрација

Либертас - 11.02.2019

Преговорите меѓу републиканците и демократите во Конгресот на САД околу прашањето за пограничната безбедност не доведоа до напредок, поради што постои опасност од нова блокада на американската Администрација.