TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Microsoft Edge со новата надградба ве известува кога имате пробиена лозинка

Телефони.мк - 23.01.2021

Microsoft после Chrome и Firefox понуди исто така опција за да ве извести кога имате компромитирана лозинка со помош на таканаречената „хомоморфна енкрипција“, преку Edge Password Monitor.

Microsoft Edge предупредува на компромитирани лозинки

USB - 23.01.2021

Оние кои често го користат Microsoft Edge би можебила да ги израдува веста дека Microsoft неодамна објавил ново ажурирање за својот веб-прелистувач. Се работи за нова безбедносна опција која открива кога некоја лозинка е компромитирана и го ...

На годишнината од првата официјална верзија, Microsoft Edge 88 донесува повеќе новини

Smartportal - 22.01.2021

Нови теми за промена на изгледот, нови икони, можност за генерирање на лозинки, како и заштеда на ресурсите со „Sleeping tabs“ се дел од новините во Microsoft Edge 88 После одреден период на тестирање, Microsoft пред една година, поточно на 15-ти ...

Ако користите Гугл Хром ова треба да го прочитате, се воведуваат новости за лозинките

Студенти - 22.01.2021

Новата верзија на популарниот Интернет пребарувач – Хром 88, е објавена на почетокот од неделата, а на корисниците им носи нови функции наменети за заштита на нивните лозинки и податоци. Покрај проверката на сочувани лозинки, да се да утврди дали ...

„Chrome“ ќе ви помага да ги зајакнете вашите лозинки

Канал5 - 22.01.2021

Поставувањето лозинки за разли интернет налози е еден од најголемите проблеми со кои корисниците се соочуваат. Од компанијата „Google“ сметаат дека новата верзија на „Chrome“ пребарувачот може да ги реши тие проблеми.