TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Народната банка и забраната за исплата на дивиденда на банките

CivilMedia - 27.02.2021

пишува: Што и се случи на Народната банка? Како гром од ведро небо, во почетокот на трговскиот ден на 26.о2.2021 г. на Македонската берза беше примена ,во најмала рака непријатно изненадувачка , одлуката со која НБ привремено ја забрани исплатата на ...

Ќе исплати ли Комерцијална банка дивиденда и покрај забраната од Народна банка?

еМагазин

Какви се очекувањата на Стопанска Банка а.д Скопје за периодот што следи

Пари

Банките контра Народна банка

Сител

Забраната за исплата на дивиденда ги „потопи“ акциите на банките на Берзата

Независен

Забрани за банките да делат дивиденди, препорака и за осигурителните компании

24 Вести

НБРМ им забрани на банките да исплаќаат дивиденда

Сител

+инфо Фактор Телма Банкарство.мк Бриф Р.С.Европа Мак. Весник Денар

Твининг-проект: Народната банка постојано ги следи стандардите и практиките на Европската Унија во сферата на ...

ТВ21 - 27.02.2021

Народната банка е постојано посветена на усогласувањето на домашната регулатива и на практиките во своето работење со законодавството и рамката на Европската Унија во сферата на банкарската супервизија.

Твининг-проект: Народната банка постојано ги следи стандардите и практиките на Европската Унија во сферата на банкарската супервизија и регулатива

Бизнис Вести

Твининг-проект: Народната банка ги следи стандардите и практиките на ЕУ во супервизијата и регулативата

Независен

Твининг-проект: Народната банка постојано ги следи стандардите и практиките на Европската Унија во сферата на банкарската супервизија и регулатива

Банкарство.мк

Твининг-проект: Народната банка постојано ги следи стандардите и практиките на ЕУ

Канал5

Твининг-проект: „Јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка на патот кон нејзиното членство во ЕСЦБ“

Опсервер

Твининг-проект за јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка

Слободен Печат

Frontline MakPress

„Скопски пазар“ лани со добивка од 107 милиони денари

еМагазин - 27.02.2021

„Скопски пазар“ АД Скопје во текот на минатата година оствари вкупни приходи од 376.335.000 денари и во споредба со остварените во истиот период во 2019 година бележат намалување од 0,01%, соопшти компанијата преку „Скопски пазар АД Скопје за ...

Макпетрол со намалени приходи и добивка за 2020 година

Денар

Ковид-19 ја намали добивката на „Макпетрол“ за 2,5 пати

еМагазин

Народна банка ја ограничи исплатата на дивиденда на банките и штедилниците до крајот на годинава

Вечер Прес - 26.02.2021

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на којашто донесе Одлука за привремено ограничување на распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките. Оваа одлука се однесува и на штедилниците.

Советот на НБ привремено ја ограничи распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

24Инфо

Советот на НБ привремено ја ограничи и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

Канал5

Народна банка донесе одлука за привремено ограничување на исплата на дивиденда на акционерите на банките и на штедилниците

еМагазин

Советот на НБ привремено ја ограничи распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

Независен

Советот на НБ привремено ја ограничи распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

Опсервер

Народна банка привремено ја ограничи исплатата на дивиденда на акционерите на банките и на штедилниците

Мета

Денар Нетпрес MakPress Академик Точка Бриф Centar

Коронавирусот ја “стопи” добивката на Охридска банка АД Скопје

Банкарство.мк - 26.02.2021

Билансот на состојба на Охридска банка АД Скопје на крајот од 2020 година изнесува 45.302 милиони денари и споредено со крајот на 2019 година, е на повисоко ниво за 2.968 милиони денари или за 7,0% со остварување на планот од 108%, со најголем ...

Охридска банка со добивка над 1,1 милиони евра во 2020

Пари