TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намален бројот на работници во индустријата, во мај бројот помал за 5,1 отсто

Сител - 30.06.2020

Б ројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

КРИЗАТА УДРИ ВРЗ РАБОТНИТЕ МЕСТА - во мај помалку работници во индустријата за 5,1 отсто

Фактор - 30.06.2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во мај 2020 година, во однос на мај 2019 година, изнесува 94,9. Тоа значи дека бројот на работниците во индустријата во мај годинава во однос на ...

Продолжува да паѓа индустриското производство, во мај падот е 27 отсто

Мета - 30.06.2020

Негативните последици од корона кризата веќе трет месец се рефлектираат и кај индустриското производство. Во март падот на индустријата изнесуваше 13,4 отсто, во април достигна 33,5 отсто, а во мај индустриското е помало за 27 отсто.

Индустриското производство во Македонија падна за 27 отсто

Н.Македонија - 30.06.2020

Во текот на месец мај годинава, индустриското производство се намалило за 27 отсто во споредба со истиот месец во 2019 година, објави Државниот завод за статистика. Како што се наведува во соопштението на ДЗС, индустриското производство во секторот ...

Индустријата три месеци во минус – во мај пад на производството од 27 проценти

Денар - 30.06.2020

Пад од 27 проценти на индустриското производство во мај, споредено со истиот месец лани бележи статистиката, а падот во одредени сектори достигнува и до 60 проценти. Падот на производството почна во март годинава, со почетокот на пандемијата и ...

30% пад на индустриското производство во мај

Сител - 29.06.2020

Пад од 27% на индустриското производство во мај, споредено со истиот месец лани. Според податоците што ги објави Државната статистика, падот во одредени сектори достигнува дури 60%. Таква е состојбата во кожната индустрија, како и производство и ...

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Сител - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Бизнис Вести - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Опсервер - 29.06.2020

Скопје, 29 јуни 2020 () – Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Опсервер - 29.06.2020

Скопје, 29 јуни 2020 () – Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2 отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика.

Драстично паѓа: Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Република - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Телма - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Пад на индустриското производство во мај од 27 отсто

еМагазин - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустриското производство вележи рекорден пад од 27 отсто во мај годинава

Слободен Печат - 29.06.2020

Од почетокот на годинава до мај во однос на истиотј период минатата годиназабележано е намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и ...

Пад на цените на индустриските производи на месечно ниво

Слободен Печат - 29.06.2020

Продажните цени на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите трајни производи за широка потрошувачка за 0,3 отсто и нетрајни производи за широка потрошувачка за 0,8 отсто.

Кризата го зема данокот – индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Независен - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Бриф - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Драстичен пад: Индустриското производство се намалило за 27 %

PressingTV - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Во мај пад на индустриското производство од 27 отсто

МКД - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

MakPress - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

MakPress - 29.06.2020

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2 отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика.

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Денешен - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустријата во криза: во мај забележа пад на производството од 27 отсто

24 Вести - 29.06.2020

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто.

Индустријата три месеци во минус

Скопје инфо - 30.06.2020

Пад од 27 проценти на индустриското производство во мај, споредено со истиот месец лани бележи статистиката, а падот во одредени сектори достигнува и до 60 проценти. Падот на производството почна во март годинава, со почетокот на пандемијата и ...

Бројот на работници во индустријата во мај се намали за 5,1 отсто

+инфо - 30.06.2020

Најголемо намалување има во секторот „преработувачка индустрија“ од 5,6 отсто, Б ројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој ...

Намален бројот на работници во индустријата, во мај бројот помал за 5,1 отсто

Опсервер - 30.06.2020

Скопје, 30 јуни 2020 () – Бројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот ...

Намален бројот на работници во индустријата, во мај бројот помал за 5,1 отсто

Канал5 - 30.06.2020

Бројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

НОВА ЛОША СТАТИСТИКА: Падна бројот на работници во индустријата во Македонија

Вечер - 30.06.2020

Бројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Намален бројот на работници во индустријата, во мај бројот помал за 5,1 отсто

ММС - 30.06.2020

Б ројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Пад на индустриското производство за 27 отсто

Р.С.Европа - 30.06.2020

Во текот на месец мај годинава, индустриското производство се намалило за 27 отсто во споредба со истиот месец во 2019 година, објави Државниот завод за статистика. Како што се наведува во соопштението на ДЗС, индустриското производство во секторот ...

Во мај бројот на работници во индустријата помал за 5,1 отсто

Независен - 30.06.2020

Б ројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Кризата го намали бројот на вработени во индустријата за 5,1 отсто

Слободен Печат - 30.06.2020

Најголемо намалување на бројот на работници е забележано во секторот преработувачка индустрија со 5,6 отсто. Бројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на истиот овој период претходната година забележал намалување од 5,1 отсто, ...

Намален бројот на работници во индустријата, во мај бројот помал за 5,1 отсто

4NEWS - 30.06.2020

Б ројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Намален бројот на работници во индустријата, во мај бројот помал за 5,1 отсто

Бизнис Вести - 30.06.2020

Бројот на работниците во индустријата во мај годинава, во однос на мај лани забележал намалување од 5,1 отсто, а за периодот јануари – мај годинава во однос на тој период лани има намалување од 4,2 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Пад на индустриското производство за 27 отсто

Алсат-М - 30.06.2020

Во текот на месец мај годинава, индустриското производство се намалило за 27 отсто во споредба со истиот месец во 2019 година, објави Државниот завод за статистика. Како што се наведува во соопштението на ДЗС, индустриското производство во секторот ...

Индустријата во криза: Во мај забележа пад на производството од 27 отсто

+инфо - 29.06.2020

Намалувањето во секторот „преработувачка индустрија“ е резултат на намаленото производство во скоросите сектори. Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на ...

Корона вирусот ги „кутна“ извозот, трговијата и индустријата

Мета - 29.06.2020

Драстично намалување на извозот, прометот во трговијата и на индустриското производство предизвика пандемијата од корона вирусот, откриваат најновите податоци на Народната банка Извозот на стоки во април забележа длабок годишен пад од 60,3 отсто, ...

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Бизнис Вести - 29.06.2020

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2 отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика.

Пад на индустријата во Македонија за 27 отсто во мај

Фактор - 29.06.2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, падот на индустриското производство во мај 2020 година, во однос на мај 2019 година, изнесува 27 отсто. Преработувачка индустрија бележи опаѓање од 32.1.